Het jubilerende echtpaar. Foto: Henk Drenth.
Het jubilerende echtpaar. Foto: Henk Drenth.

Echtpaar Doddema-Stuut uit Wildervank 65 jaar getrouwd

Algemeen

WILDERVANK - Geert Doddema (86) en Hennie Stuut (88) uit Wildervank zijn 65 jaar getrouwd. Die fraaie mijlpaal werd woensdag bereikt.

Locoburgemeester Ans Grimbergen bezocht het echtpaar om hen namens de gemeente Veendam te feliciteren. De felicitaties liet ze vergezeld gaan van een mooi bloemstuk en een kopie van de originele trouwakte.

Echte Veendammers

Geert Doddema en Hennie Stuut zijn echte Veenkolonialen. Hij is aan de Zuidwending geboren en zij aan De Wieke. Ze hebben elkaar in Wildervank op de kermis ontmoet. Vijf jaar na de ontmoeting is het echtpaar in Veendam getrouwd. Inmiddels wonen ze alweer 24 jaar met heel veel plezier in Wildervank.

Mevrouw Doddema-Stuut heeft is verschillende modezaken gewerkt, onder andere in de dames-modezaak Smidt Mode. Ze was daar 20 jaar lang het bekende gezicht bij het helpen van de klanten. Haar man werkte bij de scheepswerf van Grol, strokartonfabriek De Phoenix en was lasser-fitter bij Visser & Smit Hanab Veendam. Ook mocht hij graag klussen. Hij heeft alles om het huis heen zelf gedaan, zoals de overkappingen waar het in de zomer goed vertoeven is.

Dagvoorziening ’t Stekkie

De grootste hobby van zijn vrouw zijn de kinderen, de kleinkinderen en de achterkleinkinderen. Verder mag ze graag handwerken, zoals naaien en breien. Ook speelt ze nog steeds bij de toneelvereniging. Beiden hebben zich ook jarenlang als vrijwilliger ingezet voor dagvoorziening ’t Stekkie van Compaen. Geert Doddema was chauffeur op het personenbusje van de dagvoorziening. En zijn vrouw was er dertig jaar als vrijwilligster actief.  Haar vele uren van inzet werd door de gemeente gewaardeerd met de gemeentemedaille.  

Het echtpaar heeft drie kinderen gekregen: twee dochters en een zoon. Vele klein- en achterkleinkinderen volgden.