Het jubilerende echtpaar met burgemeester Jaap Kuin. Foto: Bert Woltjes.
Het jubilerende echtpaar met burgemeester Jaap Kuin. Foto: Bert Woltjes.

Harm en Jaqueline Heijes uit Nieuwe Pekela al 60 jaar getrouwd

Algemeen

NIEUWE PEKELA - Harm (87) en Jaqueline (81) Heijes uit Nieuwe Pekela zijn zestig jaar getrouwd. Die mijlpaal werd woensdag bereikt.

Burgemeester Jaap Kuin bracht namens de gemeente Pekela de felicitaties over en liet die vergezeld gaan van een grote bos bloemen. Het geheim van hun lange huwelijk? ,,Da’s heul simpel”, vertelt Jacqueline. ,,Leven en loaten leven…”

Taxichauffeur 

Harm en Jaqueline Heijes leerden elkaar kennen in de stad Groningen. Daar stond Harm als taxichauffeur bij het ziekenhuis te wachten toen Jaqueline voorbij kwam lopen. Ze keken elkaar aan en de vonken sloegen meteen over. Liefde op het eerste gezicht. Niet veel later werd Jacqueline ziek. Harm vroeg haar om bij hem in Nieuwe Pekela te komen logeren om te herstellen en inmiddels zijn ze zestig jaar getrouwd.

Rijwielen- en bromfietswinkel

Harm Heijes, een geboren Pekelder, had aan de Zuidwendingerweg de rijwielen- en bromfietswinkel van zijn vader overgenomen, waar ook een taxizaak bij hoorde. Deze deed hij later van de hand en ging tot 1999 alleen met de winkel verder. Toen de nieuwe eigenaren failliet waren gegaan, nam het echtpaar Heijes de zaak weer over. 

Het echtpaar kreeg twee jongens, die beiden op dit moment ook in de fietsenhandel werken, en drie achterkleinkinderen: twee jongens en een meisje. De heer Heijes heeft als hobby nog steeds het werken aan rijwielen, bromfietsen en motoren en heeft een verzameling van oude Kreidlers en Zündapps. Mevrouw Heijes mag graag naar sport kijken.