Afbeelding

Muntendam en ZNC onderuit

MUNTENDAM/ZUIDBROEK - Derdeklassers Muntendam en ZNC zijn zondag beide onderuit gegaan.

Muntendam verloor in eigen huis met 0-2 van het lager geklasseerd LEO. De openingsfase was voor de bezoekers uit Loon, maar Muntendam kwam deze fase zonder kleerscheuren door. Daarna was de thuisploeg heer en meester en had men de zege moeten veiligstellen. Dat gebeurde niet. Enkele riante mogelijkheden waren niet aan Muntendam besteed. Kort na rust sloeg LEO wel toe en na een uur spelen werd het zelfs 0-2. Dit kwam Muntendam niet meer te boven.

ZNC

Ook ZNC hield de punten niet in eigen huis: Actief was met 1-2 te sterk. ZNC kwam halverwege het eerste bedrijf op achterstand, maar Joop Uuldriks zorgde even later vanaf de stip voor de 1-1. Tien minuten voor tijd viel de 1-2. De nederlaag mag ZNC zichzelf aanrekenen. De Brouksters kregen namelijk voldoende kansen om tenminste een punt uit het vuur te slepen, maar die mogelijkheden werden niet benut.