De finalisten van het kegeltoernooi bijeen.
De finalisten van het kegeltoernooi bijeen.

Geslaagd kegeltoernooi in Huize Bareveld

Sport

BAREVELD - In Huize Bareveld is onlangs het Open Bareveld Kegeltoernooi gehouden. Het toernooi trok bijna honderd deelnemers.


Het kegeltoernooi werd georganiseerd door de herenkegelclub DIG (Doem in’t Gat). Vorig jaar kon deze sportieve strijd in verband met de coronamaatregelen niet doorgaan. Pas sinds juli kan er weer in een aantal kegelhuizen gespeeld worden. Veel liefhebbers hadden wel weer zin in een toernooi. Het evenement in Bareveld trok bijna honderd dames en heren.

Uitslagen 

Dat er lange tijd niet gekegeld kon worden, was terug te zien in de scores: die waren iets lager dan in voorgaande jaren. Desalniettemin werden er enkele spannende finalewedstrijden afgewerkt. Bij de dames ging de titel uiteindelijk naar T. Wolbers met 302 ‘hout’. Tweede werd H. Broekema met 282 hout en derde werd A. Meihuizen met 266 hout. In de B-klasse ging de zege naar T. Fransen met 294 hout. Tweede werd A. Poelman met 285 hout en derde werd A. Heller met 273 hout. In de C-klasse bij de dames was J. de Jonge de winnaar met 270 hout. Zij bleef S. Wind met 249 hout en R. van Delden met 212 hout. Bij de heren ging de zege naar F. Frikken met 303 hout. Hij bleef in de A-klasse M. Eleveld (300 hout) voor. In de B-klasse ging de zege naar P. Koning met 299 hout. F. Mellens werd tweede met 297 hout en de derde plaats was voor J. Hulshofmet 296 hout. In de C-klasse was J. Eggens met 288 hout de winnaar. E. Roggen werd tweede met 271 hout en J.J. Kuiper derde met 266.