Zwemtalent Marjolie Spelde
Zwemtalent Marjolie Spelde

THOR-zwemster Marjolie Spelde snel op NK

Sport

WILDERVANK - De 12-jarige Marjolie Spelde uit Wildervank heeft een prima NK zwemmen voor junioren gedraaid. De THOR-zwemster zwom maar liefst zeven persoonlijke records en zeven clubrecords.


De kampioenschappen vonden afgelopen weekend plaats in Eindhoven. De beste 40 zwemmers mochten aan de start verschijnen in het Pieter van den Hoogenband-zwemstadion, waaronder dus de jonge inwoonster van Wildervank.

Goed van start

Vrijdag begon het toernooi met de 400 meter vrije slag. De THOR-zwemster ging goed van start en wist maar liefst 19 seconden onder haar oude tijd te zwemmen. Op de tweede dag stonden er vier afstanden op het programma: de 100 meter schoolslag, de 200 meter vrijeslag, de 100 meter vlinderslag en de 200 meter rugcrawl. Na een persoonlijk record op de vrijeslag leek tijdens de vlinderslag de vermoeidheid wat toe te slaan. Toch wist ze daarna op de rugcrawl maar liefst 17 seconden van haar persoonlijk record af te zwemmen.

Uitnodiging van de bondscoach

Ook op zondag werden er vier afstanden voor het puntenklassement gezwommen. Op drie van de vier afstanden wist Marjolie Spelde opnieuw flinke persoonlijke records te zwemmen. In totaal heeft ze hiermee zeven persoonlijke records én zeven nieuwe clubrecords gezwommen, wat haar een 21e plaats in het totaalklassement opleverde. Hiermee heeft ze haar doel, tussen de 20e en 30e plaats eindigen, ruimschoots behaald. Tevens leverde dit een uitnodiging van de bondscoach op om in Drachten (opleidingcentrum KNZB) te komen trainen.