Afbeelding

DWZ hervat competitie met zware nederlaag

Sport

ZUIDWENDING - Voor de voetballers van DWZ is de hervatting van de voetbalcompetitie uitgelopen op een deceptie. De Wieke Zuidwending ging zondag in Beerta met maar liefst 11-1 onderuit tegen THOS.


Op 21 november kwam DWZ voor het laatst in actie voor de competitie. Op eigen veld werd met 1-5 verloren van Groen Geel. Daarna maakte corona een voorlopig eind aan de competitie. Zelfs trainen was er amper bij. Afgelopen weekend werd de draad weer opgepakt en werden er in district Noord een handjevol inhaalwedstrijden afgewerkt. DWZ bleek nog nit klaar voor de herstart.

7-0 bij de rust

Al na een kwartier stonden de bezoekers tegen een 2-0 achterstand aan te kijken. Halverwege was de voorsprong van THOS zelfs al opgelopen naar 7-0. Pas in de 54e minuut, het stond inmiddels 8-0, deed DWZ wat terug. Martin Muurman scoorde op aangeven van Henri Hut. In het restant van het duel kwam THOS nog driemaal tot scoren, waarna DWZ met de staart tussen de benen afdroop.

WEO-uit

De Wieke Zuidwending wacht zondag opnieuw een zware wedstrijd. Dan neemt de nummer elf van de vijfde klasse C het in Woldendorp op tegen WEO, de nummer twee van de ranglijst.