Bart Hol in actie.
Bart Hol in actie.

Muntendammer Bart Hol naar de Special Olympics Pre-Games in Berlijn

Sport

MUNTENDAM - Zwemmer Bart Hol uit Muntendam en uitkomend voor De Brug Regio Veendam is geselecteerd voor de Special Olympics Pre Games. Deze Spelen zijn van 18 tot en met 24 juni in Berlijn. 


Het gaat om testgames voor de Special Olympics Summer World Games, die in 2023 gehouden worden in Duitsland. Dit zijn de Spelen voor mensen met een verstandelijke beperking.

Team NL

Bart Hol maakt, samen met drie andere zwemmers, deel uit van het Special Olympics zwemteam van Nederland. Naast het zwemteam gaat ook een dames-voetbalteam mee naar Berlijn. Samen met Head of Delegations Marcel van Galen, één staflid en vijf coaches, waaronder Patricia Lammerts van De Brug Veendam, vormen ze Team NL. Hol komt tijdens deze spelen uit op het 1500 meter open water zwemmen en de 4 x 50 meter vrije slag (estafette).

Sponsors 

Stichting De Brug Regio Veendam is druk op zoek naar sponsors om deelname aan het evenement te kunnen bekostigen en is hiervoor een online crowdfundactie gestart via www.doneeractie.nl. Bedrijven die De Brug willen sponsoren, kunnen ook mailen naar debrugveendam@gmail.com.