Afbeelding

Handbalsters Aeolus fors onderuit bij Actief Klazienaveen

Sport

WILDERVANK - De handbalsters van Aeolus uit Wildervank hebben weinig plezier beleefd aan de uitwedstrijd tegen Actief Klazienaveen. De Oost-Groningers gingen met 33-20 onderuit.


Een flink gehavend Aeolus -er ontbraken zeven speelsters- wist aanvankelijk prima weerstand te bieden. Zo werd een 7-3 achterstand knap omgebogen in een 10-12 voorsprong. Bij de rust stond het alsnog 16-13 in het voordeel van Actief.

Afwachtende houding

Bij vlagen liet Aeolus in aanvallend opzicht aardig handbal zien, maar de Wildervanksters misten agressie in de dekking. Het nam met grote regelmaat een afwachtende houding aan en dat werd door de thuisploeg afgestraft. Daarnaast waren in offensief opzicht de hoeken te weinig bij het spel betrokken, en dat maakte dat de dekking bij Actief de focus op het middenblok kon leggen. Aeolus moest veel forceren en daar ging teveel energie in zitten.

Krachten vloeiden weg

Ondanks de vele treffers van Anita Bult, Hedy Oostenbrink en Elsa Brouwer waren de Oost-Groningers niet bij machte om de wedstrijd om te draaien. Door de beperkte wisselmogelijkheden op een aantal posities, diende een handvol speelsters veel speelminuten te maken. Dat bleek in dit treffen een brug te ver. De krachten vloeiden weg en dat leidde in de slotfase tot maar liefst acht tegentreffers in tien minuten tijd. Aeolus verloor uiteindelijk met ruime cijfers: 33-20. 

Positief daarentegen waren de eerste doelpunten van de jonge Kimberley Smits en Zoë van Dijk. Beide speelster kregen ruim voldoende speeltijd om extra ervaring op te doen,

* Scores Aeolus: Elsa Brouwer en Anita Bult 5, Hedy Oostenbrink 4, Kimberley van der Laan 2, Kimberley Smits en Zoë van Dijk 1.