De turnsters van SV Clias. Foto: Hilda Koopmans
De turnsters van SV Clias. Foto: Hilda Koopmans

Turnsters SV Clias op dreef op ‘eigen’ provinciale kampioenschappen

Sport

WILDERVANK - SV Clias uit Wildervank heeft zaterdag 21 mei tijdens de Groningse Kampioenschappen Turnen voor dames maar liefst drie provinciale kampioenen en twee reservekampioenen mogen huldigen. De kampioenschappen werden door Clias zelf georganiseerd.

Vrijdagavond werd in een rap tempo, met veel hulp van ouders en oudere turnsters, de gehele Wildervanckhal volgebouwd met de turntoestellen sprong, brug, balk en vloer. Zaterdag was het weer vroeg dag. Voor de eerste wedstrijd moesten de turnsters al om half acht aanwezig zijn voor de warming-up en het inturnen. 

In deze eerste wedstrijd werd Fèline Bruins provinciaal kampioen niveau 4. Denessity Sidin legde beslag op het zilver en werd daarmee reservekampioen. Alicia Wiebrands werd zevende met voor balk en sprong het zesde cijfer. Jealey Meppelder werd negende en behaalde met haar vloeroefening het vierde cijfer.

Ellen Harms werd provinciaal kampioen niveau 5. Bella Molema en Sterre Veen legden beslag op de vijfde en zesde plaats met slechts 0,010 punt verschil. Fieke de Feijter deed goede zaken tijdens haar sprong en behaalde hiermee het derde cijfer.

Verrassende kampioen

In de tweede wedstrijd kwamen de bovenbouwturnsters in actie. Verrassend kampioen in supplement F werd Eliana Vetter. Marit Veenstra werd vijfde met een tweede cijfer op de onderdelen brug en vloer. Lieke Koopmans werd zevende met een derde cijfer op balk en een vijfde cijfer op vloer. Noa Keizer deed goede zaken op sprong en behaalde hier het vierde cijfer. Noortje Kuiper behaalde op sprong het negende cijfer.

De turnsters supplement G deden ook goede zaken. Marit Deekens werd vijfde met een gedeeld eerste cijfer op het onderdeel vloer en een derde cijfer op balk. Silke Timmer had haar springbenen weer paraat en werd zesde op sprong. Anna Zuidhof liet een mooie vloeroefening zien zonder fouten.

Laatste wedstrijd

Na een lange dag met assisteren op de wedstrijdvloer en clubgenoten aanmoedigen was het in de vierde en tevens laatste wedstrijd aan de bovenbouw supplement E-turnsters om te strijden voor het kampioenschap. Jezlyn Meppelder werd reservekampioen. Roos ter Brugge eindigde net naast het podium maar behaalde op brug het eerste cijfer en op balk het derde cijfer. Marit Veen liet een goede stabiele wedstrijd over alle vier de toestellen zien en werd vijfde.