De succesvolle turnsters van Clias. Foto: Kimm van Nispen
De succesvolle turnsters van Clias. Foto: Kimm van Nispen

Medailleregen voor Clias op provinciale kampioenschappen

Sport

WILDERVANK - De turnsters van SV Clias uit Wildervank hebben het wedstrijdseizoen onlangs afgesloten met de provinciale toestelfinales. In Groningen legde Clias beslag op dertien medailles.


In de eerste wedstrijd kwamen Silke Timmer, Anna Zuidhof en Marit Deekens in actie in supplement G. Silke Timmer kwam uit op sprong, brug en vloer. Op dit laatste toestel turnde ze een nieuw element. Anna Zuidhof nam brug en vloer voor haar rekening en Marit Deekens kwam uit op het onderdeel vloer. Alle turnsters in deze wedstrijd waren zeer aan elkaar gewaagd waardoor de punten heel dicht bij elkaar lagen. De Clias-turnsters scoorden keurige punten, maar podiumplaatsen leverde het niet op.

Dertien keer in actie 

In de tweede wedstrijd kwamen de supplement E-turnsters Rosalie Wolfs, Marit Veen, Roos ter Brugge en Jezlyn Meppelder in actie. Ze kwamen maar liefst 13 keer in de baan. Dit resulteerde in een ware medailleregen. Voor het onderdeel sprong mocht Jezlyn Meppelder het brons en Marit Veen het goud in ontvangst nemen. Meppelder pakte op brug het goud en Roos ter Brugge kreeg op dit onderdeel het brons omgehangen. Daarna volgde de prijsuitreiking voor het toestel balk, met maar liefst drie turnsters van Clias op het podium. Goud was er voor Roos ter Brugge, zilver voor Marit Veen en het brons ging naar Jezlyn Meppelder. Op vloer was er wederom goud voor Roos ter Brugge en het zilver ging naar Jezlyn Meppelder.

Laatste wedstrijd 

Tot slot kwamen tijdens de derde en tevens laatste wedstrijd van deze dag de supplement F-turnsters in actie. Het gehele team bestaande uit Marit Veenstra, Noa Keizer, Noortje Kuiper, Eliana Vetter en Lieke Koopmans had zich voor twee of meer toestelfinales geplaatst. Noa Keizer mocht zelfs op alle toestellen uitkomen. Op sprong ging het zilver naar Lieke Koopmans en Eliana Vetter kreeg het brons omgehangen. De oefeningen op balk resulteerden opnieuw in een zilveren medaille voor Koopmans en brons voor Vetter.


Alle turnsters hebben goede oefeningen laten zien met verbeteringen en uitbreidingen in moeilijkheid en netheid. Het resulteerde in hogere punten ten opzichte van de voorwedstrijd en de meerkampfinale. Trainsters en turnsters kijken dan ook terug op goede en succesvolle wedstrijden en kijken uit naar volgend seizoen.