Thom Hensens met coach Marcel Joling.

Oost-Groninger judoka’s pakken medailles op NK

PEKELA/VEENDAM - De judoka’s van Judo 53 graden Noord, die onder andere trainen in Oude Pekela en Veendam, hebben tijdens het NK senioren uitstekend gepresteerd.

Zaterdag en zondag kwamen de beste seniorenjudoka’s van het land in de Topsporthal in Almere in actie. In de klasse tot 48 kilogram verraste Milou Hendriks met een zeer knappe overwinning op de wereldkampioen in de categorie tot 18 jaar. Hierdoor plaatste zij zich voor de halve finale. Deze werd na verlenging verloren van de latere kampioen. In de wedstrijd om de derde plaats scoorde Hendriks met fraai grondjudo een vol punt en legde zodoende beslag op het brons.

Nog meer bronzen plakken

Thom Hensens beloonde zijn harde werken eveneens met een prachtige derde plaats. Na een achterstand in de wedstrijd om het brons scoorde hij een schiiterend vol punt. Bronzen plakken waren er ook voor Lars van Oostrum en Twan Hauch. In de klasse tot 90 kilogram wisten beiden na verlies in de halve finale knap hun wedstrijd om de derde plaats te winnen.

Verloren finale

Silvan Bulthuis bereikte in de categorie tot 100 kilogram de finale. Na een gelijkopgaande strijd, moest hij de winst laten aan zijn regenstander uit Haarlem en werd hij verdienstelijk tweede.

Naast de behaalde medailles eindigden er ook nog vier Oost-Groninger judoka’s bij de beste zeven van Nederland.