Bij DWZ ging het na afloop vooral over het optreden van de scheidsrechter.
Bij DWZ ging het na afloop vooral over het optreden van de scheidsrechter.

DWZ baalt van scheidsrechter na gelijkspel tegen Drieborg

Sport

ZUIDWENDING – DWZ heeft zondag een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen Drieborg: 1-1. Na afloop ging het echter vooral over het optreden van arbiter Koerntjes.

DWZ-trainer Jans Vazel: ,,De scheidsrechter wachtte me na de warming-up op. Hij vertelde dat ik temperamentvolle spelers in mijn team had en als ze commentaar hadden, dan volgde direct een gele kaart!”

Buitenspelgoal

In de eerste helft was het desondanks gewoon een zondagmiddag als alle andere. Na een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong: Thomas Oosting schoot vanaf 25 meter raak. Even later viel ook de 0-2, maar die goal werd afgekeurd wegens buitenspel. Na rust werd een buitenspelgoal van Drieborg aanvankelijk wel goedgekeurd. ,,Maar ik zei dat de situatie in de eerste helft dezelfde was en daarop keurde hij de goal af”, vertelt Vazel.

‘Nog nooit meegemaakt’

,,Wat er daarna gebeurde, heb ik in 22 jaar trainerschap nog nooit meegemaakt”, gaat Vazel verder. Volgens de coach werden alle duels van de DWZ-spelers afgefloten en zocht de arbiter constant de verbale confrontatie met de ‘temperamentvolle’ spelers, met gele kaarten als gevolg. Ismail Abachrim kreeg zelfs rood. ,,Niemand had het voorval gezien. Een speler van Drieborg zei dat hij werd nagetrapt, waarop de scheids Ismail rood gaf”, legt Vazel uit. Volgens de oefenmeester gaf de scheidsrechter na afloop toe dat ook hij het moment niet had gezien. 

‘Zeer benadeeld’

Dubieus was ook de wijze waarop Drieborg op 1-1 leek te komen. Bij het nemen van een vrije bal was DWZ aan het vertragen, waarop een speler van Drieborg het leer uit balorigheid tegen de touwen schoot. Die goal werd uiteindelijk toch afgekeurd, maar uit een late strafschop viel de 1-1 alsnog. ,,Wij zijn zeer benadeeld door de kaarten die we hebben gekregen”, foetert Vazel. DWZ heeft inmiddels een klacht ingediend bij de KNVB.