Een moment uit het duel tussen Wildervank en SCN. Foto: Bert Woltjes.

Wildervank haalt uit tegen SCN: 6-2

Sport

WILDERVANK - Vierdeklasser Wildervank heeft zaterdag de tweede op rij geboekt. In eigen huis werd SCN uit Nieuwlande met 6-2 verslagen.

Wildervank kende een droomstart en kwam al in de tweede minuut op voorsprong. Lourens Huizing werkte een voorzet vanaf rechts tegen de touwen. Daarmee werd echter allerminst de basis voor de zege gelegd. Want rond de 20e minuut trok SCN de stand gelijk en kort voor het rustsignaal viel ook nog de 1-2. Dankzij een rake kopbal van Rick Mast brak de theepauze aan bij een 2-2 stand.

Rebound

Wildervank schoot na rust uit de startblokken. Een vrije bal werd in eerste instantie nog door de SCN-goalie gekeerd, maar uit de rebound viel alsnog de 3-2. Joost Wolthuis was uiteindelijk de gevierde man.

Hattrick

In de slotfase liep Wildervank uit naar een grote zege. SCN ging met veel opportunisme op zoek naar de gelijkmaker. Daarbij gaven de bezoekers noodgedwongen ruimte weg. Wildervank profiteerde optimaal, dankzij de snelheid van Lourens Huizing en een glaszuivere hattrick van invaller Ferry Huizing.