Damacota kwam er tegen Scheemda niet aan te pas. Foto: Damacota/Facebook.
Damacota kwam er tegen Scheemda niet aan te pas. Foto: Damacota/Facebook.

Meeden wint derby; Damacota verliest

Sport

OOST-GRONINGEN - Vijfdeklasser Meeden heeft zaterdag de derby tegen Muntendam gewonnen. Damacota verloor van titelkandidaat Scheemda.

Achter SETA, Scheemda en VVS Oostwold strijden onder andere Meeden en Damacota om de titel ‘best of the rest’. Die vierde plaats is normaliter bovendien goed voor een plekje in de nacompetitie.

Geen fout

In de strijd om die vierde plaats maakte Meeden geen fout tegen Muntendam. De laagvlieger werd met 4-1 verslagen. Alle goals vielen na rust. Met name Meeden kreeg in het eerste bedrijf wel enkele prima doelkansen, maar die werden niet op waarde geschat. Pas in de 55e minuut werd de ban gebroken door Sjoerd van der Veen. Een minuut later kon Meeden echter weer opnieuw beginnen. Quincy Gall tekende voor de 1-1. Dat was een mooie opsteker voor Muntendam, dat onderin de vijfde klasse bivakkeert. Een stuntje tegen Meeden zat er echter niet in. Nick Oorburg kopte na ruim een uur spelen de 2-1 tegen de touwen en zeven minuten later zorgde Sjoerd van der Veen, eveneens met het hoofd, voor de 3-1. Kort voor tijd maakte goalgetter Dennis Nagel er 4-1 van.

Meeden profiteert

Meeden profiteerde door de derbywinst optimaal van het puntverlies van concurrenten BATO (3-3 tegen ZNC) en Damacota. De Pekelders sloten 2022 af met twee overwinningen op rij, onder andere tegen Meeden, maar gingen zaterdag bij de hervatting van de competitie onderuit. Het hooggeplaatste Scheemda was met 3-1 te sterk. Gaatze Postma was de maker van de Damacota-goal. BATO en Damacota geven nu twee punten toe op Meeden.