Afbeelding

Topbadminton op Meteoor-toernooi in Veendam

Sport

VEENDAM - In het indoorcentrum in Veendam kan zaterdag en zondag, na drie jaar, weer genoten worden van topbadminton.

Dan houdt badmintonvereniging SV Meteoor Veendam voor de 52e keer haar internationale Master-toernooi. Door de coronapandemie kon dit toernooi de laatste jaren niet gehouden worden. ,,Het was best wel spannend of het na zo’n lange tijd weer zou lukken om voldoende deelnemers naar het tweedaagse sportevenement in onze Parkstad te lokken. Dat bleek gelukkig mee te vallen”, laat de toernooi-organisatie weten. Het toernooi trekt weliswaar minder deelnemers dan voorgaande jaren, maar toch komen er nog bijna 200 badmintonners uit heel Nederland en Duitsland naar Veendam.

Rosalie Teuben 

Er wordt gespeeld in de klasses 4, 6 en 8. In de hoogste klasse bij de heren is Dennis Koppen van BV Almere als eerste geplaatst. Hij staat momenteel vierde op de nationale ranglijst. Bij de dames maakt Alide Chen (8e op de nationale ranglijst en ook van BV Almere) de grootste kans op de titel. Bij zowel het gemengd dubbel als de dames dubbel is Rosalie Teuben de grote favoriet. Zij kwam in het verleden uit voor SV Meteoor. Nu speelt ze voor BV Almere. De klasse 6 is dit jaar de best gevulde klasse met 38 deelnemers in het mannenenkel en 17 in het vrouwenenkel.

Een begrip 

De landelijke badmintonbond stelt hoge eisen aan toernooien met de Master-status. Voldoen aan al die eisen kan alleen maar met de steun van sponsors en een heel grote groep enthousiaste vrijwilligers. Het Meteoor Masters is een begrip in badmintonnend Nederland: van topniveau tot categorie 8. De mogelijkheid om te kamperen naast de sporthal en de toegang tot het zwembad maken het extra leuk om met meerdere teams van één vereniging of met de hele familie naar Veendam te komen. Ook de traditionele feestavond op zaterdagavond is een begrip voor de deelnemers, waarbij sommige wellicht de sportieve lat iets minder hoog leggen en ook vooral voor het toernooi als totaal komen.
De finales beginnen zondag om 13.00 uur. De toegang is gratis.