Afbeelding

Slordig spelend DWZ heeft geen moeite met Woltersum

Sport

ZUIDWENDING - DWZ heeft zondag de derde overwinning van het seizoen geboekt. In en tegen Woltersum werd met 0-4 gewonnen.

,,Waar de eerste 25 minuten nog geconcentreerd werd gespeeld, zo slordig was het restant van de wedstrijd met veel foutieve passes en keuzes”, zegt DWZ=trainer Jans Vazel. Ondanks het slordige spel hield DWZ wel drie punten aan he duel over.

Fantastische uithaal

Silvano Perdok schoot DWZ, met een fantastische uithaal vanaf 20 meter, op voorsprong. Met een steekpass dwars door de linies van Woltersum heen, stelde Bilal Jeiari zijn ploeggenoot Dionis Berisha in staat de 0-2 te maken.

Twee hoogtepunten

Na rust was het spelbeeld heel slordig, met veel balverlies en verkeerde keuzes. ,,Wel waren er nog twee fantastisch hoogtepunten”, meldt  Vazel. Eerst was het Dionis Berisha die met een geweldige pass Firat Yilmaz voor de keeper zette. Yilmaz passeerde vervolgens de goalie en schoot koeltjes de 0-3 tegen de touwen. Na een Zidane-achtige aanname verschalkte Yilmaz de Woltersum-keeper even later opnieuw.

‘Moet wel beter’

,,De 0-4 was ook de eindstand, want het spel werd er niet beter op”, zegt Vazel. ,,Toch kregen wij nog kansen om de score hoger uit te laten vallen. Woltersum kreeg 10 minuten voor het einde één van zijn spaarzame kansen, maar die werd fantastisch gepareerd door Brandon Kroon. Al met al ben ik blij met de drie punten en met de nul, die we gehouden hebben. Komend weekend zal het wel beter moeten, want dan komt koploper Groen Geel op bezoek.”