Een strijdbaar Damacota rekende in eigen huis af met CEC. Foto: Bert Woltjes.

Damacota wint topper van CEC

NIEUWE PEKELA - Damacota heeft zaterdagmiddag een knappe zege geboekt. In eigen huis werd CEC met 3-2 verslagen. Het was het eerste puntverlies van de koploper uit Emmer-Compascuum. Voor Damacota was het juist de zesde zege op rij.

Damacota-trainer Kor Schreuder genoot van het optreden van zijn ploeg. ,,Het was een open wedstrijd, waarbij beide elftallen kansen hebben weten te creëren.” Zijn ploeg kwam in de 13e minuut op voorsprong: Slavisa Skalusevic tekende voor de 1-0, op aangeven van Alan Egilmez.

Twee goals van oud-prof

,,Tot aan minuut 39 hadden we alles onder controle, daarna scoorde Maurice Kampman twee keer binnen twee minuten”, zegt Schreuder. Met Kampman is misschien wel de opvallendste speler in de selectie van de koploper genoemd. De in Ter Apel geboren Kampman speelde in het verleden onder andere voor FC Emmen en verschillende Duitse clubs. Afgelopen seizoen speelde hij in de eerste klasse bij SVBO en nu is de oud-prof dus actief in Emmer-Compascuum. Door de dadendrang van Kampman stond Damacota halverwege met 2-1 achter.

Rug gerecht

,,Na de rust hebben we onze rug weten te rechten en kwamen in minuut 49 op gelijke hoogte”, zegt Schreuder. Ricardo Vonk werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door de keeper van CEC. Aaron Meijerhof wist wel raad met de toegekende strafschop en schoot de 2-2 tegen de touwen. ,,En in  minuut 70 schoot Aaron Meijerhof, na goed werk van Niels Roelfsema, met een hard schot rond de 16 meter ons op voorsprong”, meldt Schreuder.

Gestreden

,,Tot het einde van de wedstrijd heeft mijn team gestreden om de winst over de streep te trekken. Over de hele wedstrijd gezien was het ook een verdiend overwinning. Zaterdag gaan we op bezoek bij het nog ongeslagen Bargeres. Mochten we die wedstrijd ook winnen, dan doen we weer mee om de bovenste plaatsen.”