Willem Lammerts van Pekelder Boys.

Pekelder Boys laat titelkandidaat GKC zweten

BOVEN PEKELA - In de thuiswedstrijd tegen titelkandidaat GKC uit Gasselte heeft Pekelder Boys een prima indruk gemaakt, maar punten leverde het niet op. Het werd 2-4.

,,In de eerste helft hebben we goed gevoetbald, waarbij wij onszelf jammer genoeg niet hebben beloond”, zegt clubman Willem Lammerts.

Sinterklaascadeautje

Na rust golfde het spel op en neer, al was het wel GKC dat al snel na het bakje thee tot scoren kwam. ,,Hierna herpakten wij ons en scoorden de 1-1”, meldt Lammerts. De treffer werd gemaakt door Robert Keetels. Op een wat ongelukkige manier kwamen de Boys vervolgens op achterstand. ,,GKC kreeg een strafschop, maar dat was in onze ogen onterecht. De overtreding werd buiten de zestien gemaakt”, stelt Lammerts. De Drenten pakten het vervroegde Sinterklaascadeautje dankbaar uit; 1-2.

Rode kaart

,,Daarna werd ons spel wat minder, waardoor GKC nog tweemaal wist te scoren.” Een van de treffers viel uit een vrije trap, die gegeven werd na een overtreding van Jeroen Keetels. Hij kon met een rode kaart op zak inrukken. Ondanks een mannetje meer zakte GKC na de 1-4 in. Pekelder Boys kwam zo nog tot een aantal kansen en wist daar eentje van te benutten. Eric Burema was de gevierde man.