Veendam-trainer Anne Semplonius.
Veendam-trainer Anne Semplonius.

Veendam 1894 blijft ongeslagen in 2024 na knappe zege op Groen Geel

Sport

VEENDAM - Veendam 1894 blijft uitstekend presteren. Sinds de jaarwisseling werd er niet meer verloren en zaterdag werd in eigen huis titelkandidaat Groen Geel aan de zegekar gebonden: 2-1.

Veendam nam in het eerste bedrijf de leiding. Op aangeven van Winston de Jonge schoot Thom Wevers de openingstreffer tegen de touwen. Groen Geel probeerde ondertussen vooral middels de lange bal gevaarlijk te worden, maar de Veendam-defensie had er goed het oog in. Echt gevaarlijk werd Groen Geel dus niet. Aan de andere kant lukte het de strijdbare Veenkolonialen niet om de score te verdubbelen.

Spannend

Na rust was Groen Geel de beter voetballende ploeg, maar kreeg Veendam vanuit de omschakeling de betere kansen. Onder anderen Ryan de Bruijn en Dinand de Jonge waren dicht bij een tweede Veendammer treffer. Die 2-0 viel vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd alsnog. Winston de Jonge was de gevierde man. Doordat Groen Geel even later alsnog tegenscoorde en de arbiter van dienst lang liet doorspelen, werd het toch nog spannend. Uiteindelijk slaagde Veendam er in om de zege over de streep te trekken. ,,Groen Geel vind ik tot nu toe de beste ploeg, dus ik ben zeer blij met de overwinning. We hebben toch behoorlijk wat kansen bij elkaar gevoetbald”, zegt Veendam-trainer Anne Semplonius. 

‘Geen geheim’ 

De 5 wedstrijden die in 2024 zijn gespeeld, leverden Veendam maar liefst 13 punten op. De Veendammers zijn nu zelfs medekoploper in de periodestand. ,,Wat het geheim is? Ik denk niet dat er een geheim is, maar de teamspirit van de afgelopen weken is zeer goed”, zegt Semplonius. ,,We geven weinig weg en zijn bereid om heel veel intensiteit in de wedstrijd te leggen. Klinkt als de basis, maar dit wordt erg goed uitgevoerd. We hebben nog wat punten nodig om bij de onderste plekken weg te komen, maar dit reeksje is een mooi begin.,”