Afbeelding

Damacota moeizaam langs hekkensluiter

Sport

NIEUWE PEKELA - Damacota heeft zaterdag met 3-1 gewonnen van hekkensluiter Wagenborger Boys. ,,Maar makkelijk ging het niet”, zegt trainer Kor Schreuder.

Damacota kwam in eigen huis al na vijf minuten op achterstand. Een speler van de Boys schoot een afvallende bal van een meter of zestien met gevoel in de hoek.

Lastig voetballen

,,Vervolgens was het lastig voetballen, tegen een zeer verdedigende ploeg die amper van de eigen helft kwam”, zegt Schreuder. Halverwege het eerste bedrijf werd het toch gelijk. Op aangeven van Alan Egilmez kopte Slavisa Skalusevic raak. Vlak voor rust kwam Damacota op voorsprong, Na een overtreding op Wylan Molema kregen de Pekelders op zo’n 20 meter van het doel een vrije bal te nemen. ,,Lars Horlings wist wel raad met deze mogelijkheid en krulde de bal keurig in de rechter bovenhoek”, vertelt Schreuder.

Rode kaart 

Vlak na rust werd Wagenborger Boys tot een tiental gereduceerd, nadat een van de Boys het neerhalen van de doorgebroken Lars Horlings met zijn tweede gele kaart moest bekopen. In de slotfase maakte Libaan Guled er nog 3-1 van.
,,Zaterdagmiddag gaan we naar Meeden, die er alles aangelegen is om te winnen en hun laatste kans te grijpen voor de nacompetitie”, kijkt Schreuder uit naar de volgende speelronde.