De 2-0 van Lourens Huizing in beeld.

Wildervank haalt uit tegen Hollandscheveld

WILDERVANK - Wildervank heeft zaterdag in eigen huis een overtuigende zege geboekt op Hollandscheveld. De bezoekers werden met 5-1 verslagen.

,,Het was zaterdag een prima wedstrijd waarin we het eerste half uur aardig speelden en terecht op een 2-0 voorsprong kwamen”, zegt trainer Colin Steenge.

Rake kopbal

De 1-0 werd gescoord door Marc Nijland: een knappe volley in de onderhoek. De 2-0 was een rake kopbal van Lourens Huizing. Na de 2-0 had Wildervank het vreemd genoeg wat moeilijker. ,,De laatste periode voor rust was van onze kant minder goed, waardoor we bijna nog met een tegengoal de rust in gingen”, zegt Steenge. Dat bleef zijn ploeg echter bespaard.

Droge schuiver

Na de thee pakte Wildervank de draad weer op. ,,We startten sterk en liepen uiteindelijk uit naar een 5-0 voorsprong”, vertelt de oefenmeester. De 3-0 was wederom een rake kopbal van Huizing. ,,Joost Wolthuis kopte de 4-0 binnen, na een goede voorzet van Marc Nijland. Het slotstuk van onze kant was een droge schuiver van Marc Nijland. Uiteindelijk kregen we vanuit een penalty nog de 5-1 tegen. Dat was een klein smetje op de overwinning.”

Door de zege blijft Wildervank samen met SVBO de ranglijst in de derde periode aanvoeren. ,,Komend weekend krijgen we koploper Borger op bezoek, dus dat belooft weer een pittige wedstrijd te worden”, kijkt Steenge vooruit.