Vanaf link Mirthe Ettema, Lana Keizer, Elize Schierbeek en Ilse Jongepier.
Vanaf link Mirthe Ettema, Lana Keizer, Elize Schierbeek en Ilse Jongepier.

Zwemmers THOR snel in Heerenveen

Sport

WILDERVANK - Zwemmers van THOR Wildervank hebben zaterdagavond prima gepresteerd tijdens een limietwedstrijd in Heerenveen.

Voor de minioren Mirthe Ettema en Lana Keizer was de wedstrijd in Heerenveen een mooie kans om weer wat ervaring op te doen met de afstanden die ze als junioren straks vaker gaan zwemmen. Voor de junioren Elize Schierbeek en Ilse Jongepier bood de wedstrijd de gelegenheid om limieten te zwemmen voor de regiokampioenschappen en de Nederlandse Junioren Kampioenschappen.

Persoonlijke records

Mirthe Ettema en Lana Keizer waren in vorm: op alle afstanden hebben zij persoonlijke records gezwommen. Ettema werd in haar leeftijdscategorie tweede op de 200 meter wisselslag en wist zichzelf met bijna vier seconden te verbeteren. Op de 100 meter vlinderslag dook ze ook bijna vier tellen onder haar persoonlijk record en dat ging ook nog eens gepaard met een eerste plaats. Eerste werd ze ook op de 100 meter schoolslag. Keizer verbeterde zichzelf met maar liefst 15 seconden op de 200 meter vrije slag. Daarmee werd zij derde in haar leeftijdscategorie. Op de 100 meter rugslag werd ze eerste en snoepte ze ook nog eens bijna twee seconden van haar persoonlijk record af.

Junioren-NK

Elize Schierbeek deed goede zaken in de strijd om een plekje op het junioren-NK door haar tijd op de 100 meter vlinder met maar liefst 10 seconden te verbeteren. Ook haar tijden op de 100 meter rugslag en de 100 meter schoolslag heeft ze weer aangescherpt.
Voor Ilse Jongepier stond onder andere de 400 vrij op het programma. Zij zwom al eerder een limiet voor het junioren-NK en deed dat in Heerenveen opnieuw. Ze wist in een dik persoonlijk record ver onder de NJK-limiet te zwemmen. Ook zwom ze een persoonlijk record op de 100 meter schoolslag.