Een hyperloop is een supersnel transportsysteem waarbij gebruik gemaakt wordt van een luchtdrukbuis.
Een hyperloop is een supersnel transportsysteem waarbij gebruik gemaakt wordt van een luchtdrukbuis.

Hyperloop Center in Veendam klaar voor de eerste tests

Algemeen

VEENDAM - De bouw van het Hyperloop Center in Veendam is klaar en gereed voor de eerste tests.

Hardt Hyperloop, het Nederlandse hyperloopbedrijf, staat klaar om de komende weken met de eerste tests te beginnen op het terrein van Husa Logistics in Veendam.

‘Zeer blij’ 

Wethouder Henk Jan Schmaal van de gemeente Veendam: ,,We zijn zeer blij met de komst van Hardt Hyperloop naar Veendam. Hiermee kunnen we een echte bijdrage leveren aan een duurzame transportoplossing voor de toekomst. Het is goed dat ze nu kunnen gaan testen in praktijk.”

Sascha Lamme, directeur van het Hyperloop Center, reageert enthousiast: ,,Dit is een cruciaal moment in de ontwikkeling van de hyperloop. Het is geweldig dat deze testfaciliteit in de provincie Groningen tot leven is gekomen met behulp van al onze partners en we kunnen niet wachten tot de eerste tests gaan plaatsvinden.”

Buizenpost

De hyperloop is een concept voor een vacuümtrein. Het is een transportsysteem waarbij gebruikgemaakt wordt van een luchtdrukbuis, enigszins vergelijkbaar met buizenpost, waardoor mensen en goederen getransporteerd worden. Het energieverbruik van reizen met een hyperloop wordt tien keer lager geschat dan reizen met de auto of het vliegtuig.