Sibel, gespeeld door de Turkse actrice Damla Sönmez.
Sibel, gespeeld door de Turkse actrice Damla Sönmez.

Turks drama in Filmhuis Veendam

Algemeen

VEENDAM - De Turkse dramafilm Sibel is maandag 21 september te zien in Filmhuis vanBeresteyn in Veendam (aanvang 20.00 uur).


De jonge Sibel heeft als kind een ziekte gehad en kan sindsdien niet meer praten. Zelfs als ze wil huilen of schreeuwen, komt er geen geluid uit haar mond. Het enige wat ze wel kan, is fluiten. Gelukkig verstaan haar jongere zus Fatma, haar vader Emin (het dorpshoofd) en de meeste (oudere) dorpelingen de fluittaal nog.

Voor de vrouwen in het dorp is het vooral een manier om haar te pesten. Ze zien haar dan ook als iemand die pech brengt, iemand waar niemand iets mee te maken wil hebben. Door haar handicap kan ze waarschijnlijk ook nooit een man krijgen, iets waar haar alleenstaande vader dan weer niet mee om kan gaan. Toch blijft ze de aandacht van dorpsgenoten trekken door allerlei klusjes uit te voeren. 

Wolf

Een van die taken is het doodschieten van een wolf, waarmee ze misschien wel aanzien krijgt. Ze vangt echter geen wolf, ze vangt een man. Een sprookjesprins is hij niet. Hij is een dienstweigeraar uit Istanbul die door haar val gewond is geraakt. Het leger is naar hem op zoek en ze vertellen de dorpelingen dat hij een terrorist is. Sibel verbergt hem in haar berghut en helpt hem te herstellen. Krijgt Sibel dan eindelijk aanzien in het dorp? 

Reserveren

Kaarten reserveren kan via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 of bij de theaterkassa, geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.