Afbeelding

Vrijuit spelend Damacota onderuit

NIEUWE PEKELA - Het al van de nacompetitie verzekerd zijnde Damacota heeft zaterdag nipt van nummer twee CEC verloren. In Emmer-Compascuum werd het 4-3.

,,Aangezien we al verzekerd zijn van de nacompetitie konden we vrijuit voetballen. We wilden ons niet verstoppen en de nummer twee van de competitie niks cadeau geven”, zegt Damacota-trainer Kor Schreuder. Ondanks alle goede bedoelingen kwamen de Pekelders al na drie minuten op achterstand. Een persoonlijke fout werd onberispelijk afgestraft door CEC-spits en ex-prof Maurice Kampman. Na 24 minuten verdubbelde Kampman de score.

Domineren

,,Na de 2-0 begonnen wij te voetballen en het spel te domineren. Dit resulteerde in minuut 27 in de 2-1. Lars Horlings schoot de bal geplaatst langs de keeper. Wij bleven druk uitoefenen, maar geheel tegen de verhouding in scoorde CEC in de omschakeling de 3-1”, vertelt Schreuder.

‘Eerste helft om van te smullen’

Damacota bleef strijden voor een goed resultaat en kwam na een half uur terug in de wedstrijd. Op aangeven van Lars Horlings schoot Rodney Meijer de bal vanaf een meter of 20 kiezelhard tegen de touwen. Vlak voor rust werd het zelfs nog 3-3. Een vrije bal van Horlings belandde op de lat waarna de alerte Ricardo Vonk de rebound binnenwerkte. ,,Het was voor de neutrale toeschouwer al met al een eerste helft om van te smullen”, zegt Schreuder.

In de tweede helft vloeiden de krachten aan beide kanten wat weg, al kwam CEC iets fitter uit de kleedkamer. Na een uur spelen maakten zij de 4-3. ,,Helaas konden wij hier niets meer tegenover zetten”, meldt Schreuder.