Silvano Perdok (links) en Elkuran Kryeziu trekken gezamenlijk ten aanval. Foto: Bert Woltjes.

DWZ grijpt naast periodetitel

ZUIDWENDING - Het is DWZ niet gelukt om ten koste van Wedde de tweede periodetitel in de wacht te slepen.

De Wieke Zuidwending moest vorige week donderdag met twee doelpunten verschil winnen van Wedde om de periode te grijpen en zich zo te plaatsen voor de nacompetitie. Na 90 minuten stond er inderdaad een 2-0 stand op het scorebord, maar wel in het voordeel van Wedde. De wedstrijd leefde overigens enorm. De sfeer zat er dan ook goed in, met fakkels en rookpotten.

Hamstringblessure

DWZ begon goed en kreeg via Jeffrey Peters de kans op de openingstreffer. ,,Helaas moest deze pijlsnelle buitenspeler vroegtijdig het veld verlaten met een hamstringblessure”, zegt trainer Jans Vazel, die zag dat zijn ploeg daarna voetballend beter was. ,,Maar in aanvallend opzicht kwamen we tekort. Ook mede omdat aanvaller Martin Muurman op vakantie was.”
Even leek het toch allemaal de kant van DWZ op te vallen, toen nog voor de rust een van de spelers van Wedde met rood kon inrukken. Volgens Vazel had die kaart vaker getrokken kunnen worden: ,Dit was één van de drie schandalige overtredingen, waar de scheids na de rode kaart niks aan deed.”

Raak afstandsschot

Toch was het Wedde dat, via een raak afstandsschot, op voorsprong kwam. Henri Hut had daarna de 1-1 op zijn schoen, maar faalde oog in oog met de keeper van Wedde. De bezoekers werden ondertussen vooral gevaarlijk via de lange bal. ,,Wij namen veel risico en daardoor kregen ze wat mogelijkheden”, zegt Vazel. De 1-1 wilde echter niet vallen en in de blessuretijd viel de 2-0.
,,Ze hebben er alles aan gedaan. Ik kan ze niks verwijten”, zegt Vazel over de inzet van zijn spelers.

DWZ speelt door het misgrijpen van de periodetitel in de resterende weken alleen nog voor de eer. ,,Hopelijk krijgen we volgend seizoen nog een keer de kans om voor een periodetitel te gaan”, hoopt Vazel.