De keeper van Usquert grijpt in voordat DWZ gevaarlijk kan worden. Foto Ronnie Afman.

DWZ: nederlaag tegen Usquert; galavoorstelling tegen Yde de Punt

ZUIDWENDING - DWZ heeft zaterdag met 5-3 verloren van Usquert. Twee dagen later kwam De Wieke Zuidwending uitstekend voor de dag tegen het hoger geklasseerde Yde de Punt: 5-1 zege.

Tegen Usquert deed DWZ het voor rust nog wel aardig, maar na het bakje thee was het een stuk minder. Door drie grote persoonlijke fouten en het missen van diverse mogelijkheden werd met 5-3 verloren. De DWZ-goals werden gemaakt door Jeffrey Peters (2x) en Martin Muurman.

Galavoorstelling

Maandag kwam DWZ opnieuw in actie en trainer Jans Vazel wist niet wat hij zag: ,,Het was een galavoorstelling. Ik heb echt genoten van ons team. Hopelijk volgen er nog meer van deze wedstrijden.”
Jeffrey Peters zette DWZ na tien minuten op voorsprong. Na een fantastische steekbal van Dionis Berisha haalde hij alleen voor de Yde-doelman de trekker over. ,,Jeffrey was deze middag door zijn snelheid een plaag voor Yde, maar vergat drie keer extra te scoren”, zegt Vazel.

Heer en meester

Halverwege de eerste helft werd het 2-0. Martin Muurman rondde koelbloedig af. DWZ bleef daarna heer en meester, maar de ploeg had het vizier niet op scherp staan. Verschillende grote kansen werden onbenut gelaten. ,,Ook als het bij de rust 5-0 had gestaan, had Yde niet mogen klagen”, zegt Vazel over het krachtsverschil. In de rust gaf de oefenmeester uiteraard aan dat de ploeg niet moest verslappen. ,,Want we willen nog wel eens een goede met een slechte helft afwisselen”, legt Vazel uit.

Beweging zonder bal

Na rust kwam Yde geheel onverwacht op 2-1. DWZ trok zich er echter niets van aan. ,,We gaven een galavoorstelling weg”, zegt Vazel. ,,Er werd veel gecombineerd, er was veel beweging zonder bal, spelen en doorbewegen en we hielden de linies kort zodat we constant de tweede bal hadden.”

Het was wachten op de 3-1 en die viel in de 65e minuut. ,,Het was Martin Muurman die scoorde, na een wereldpass van Serhat Yilmaz”, zegt Vazel. Muurman was even later opnieuw trefzeker, na goed voorbereidend werk van Elkuran Kryeziu. Tien minuten voor tijd tekende Mustapha Abachrim, na een splijtende pass van Henri Hut, voor de 5-1 eindstand.