Afbeelding

DWZ trekt tegen Bellingwolde aan het kortste eind

ZUIDWENDING - DWZ is zondag op bezoek bij Bellingwolde met 4-1 onderuit gegaan. Er had meer ingezeten voor De Wieke Zuidwending.

,,Het een open wedstrijd, met aan beide kanten kansen”, zegt trainer Jans Vazel dan ook. DWZ stuitte echter meerdere keren op de vijandelijke keeper en ook de paal stond succes in de weg. Aan de andere kant wist DWZ-goalie Brandon Kroon ook menig inzet onschadelijk te maken. De rust werd zodoende zonder treffers bereikt.

Mannelijker

,,Uiteindelijk gaven we de wedstrijd na rust, in zeven minuten tijd, weg”, meent Vazel. ,,Ik vind dat we twee van de drie goals gewoon weggeven, door niet resoluut te verdedigen. We moeten daar wat mannelijker in worden.” Na de 3-0 was het duel wel gespeeld, al bleef DWZ jagen op een goal. ,,Helaas voetbalden we tot de zestien redelijk, maar was de eindpass steeds niet goed”, zegt Vazel.

Door een misverstand in de DWZ-defensie werd het tien minuten voor tijd zelfs nog 4-0. Daarna kwam DWZ toch nog tot scoren. Na een mooie pass van Henri Hut knalde Jeffrey Peters de bal in de bovenhoek.

,,De ene wedstrijd benutten we de kansen niet en de andere wedstrijd geven we de doelpunten kinderlijk eenvoudig weg. Aan mij de taak om dit weer te verbeteren voor de komende belangrijke wedstrijden”, aldus Vazel.