Afbeelding

DWZ opent tweede seizoenshelft met kleine zege

ZUIDWENDING - DWZ heeft zondag zijn eerste wedstrijd van 2024 in winst omgezet. Op bezoek bij hekkensluiter Alteveer werd met 2-3 gewonnen.

Na anderhalve maand zonder competitievoetbal begon DWZ bijzonder stroef aan het duel tegen Alteveer, waar in eigen huis nog met 10-0 van werd gewonnen. ,,Het was een hele slechte eerste helft, met veel balverlies aan beide kanten. Misschien wilden we te graag, maar met zoveel voetballend vermogen in het elftal mag dat niet gebeuren”, vindt DWZ-trainer Jans Vazel.

Rake strafschop

DWZ kwam in de openingsfase goed weg. ,,Doelman Brandon Kroon pakte twee geweldige ballen”, zegt Vazel. Aan de andere kant werd een schot van Firat Yilmaz van de lijn gehaald. Na een half uur spelen kwam DWZ op voorsprong. Dionis Berisha werd in de zestien onderuit gehaald en de toegekende penalty werd vervolgens benut door Henri Hut. Vlak voor rust werd het toch 1-1. Het vlagsignaal van de grensrechter voor buitenspel werd door de verder goed fluitende leidsman genegeerd. ,,Al gaven supporters van Alteveer aan dat de grens gelijk had”, merkt Vazel op.

Meer diepgang

In de rust gaf de oefenmeester aan dat zijn spelers wat balvaster moesten zijn, meer diepgang moesten hebben en elkaar meer passopties moesten gaan bieden. Die boodschap was niet aan dovemansoren gericht. DWZ kwam na rust een stuk beter voor de dag en kreeg al snel drie honderd procent kansen. Yilmaz en Jeffrey Peters (2x) slaagden er echter niet in de doelman te passeren.

Mooie vrije trap

Het hardwerkende Alteveer kreeg in de tweede helft geen kans. ,,Totdat keeper Brandon Kroon de spits van Alteveer wilde passeren. Dit ging fout en Alteveer kwam in de 77 minuut op 2-1”, zegt Vazel. Een paar minuten later stond het weer gelijk. Met een mooie vrije trap zorgde Haradin Kelmendi voor de 2-2. Jeffrey Peters maakte er vervolgens ook nog 2-3 van. ,,Jeffrey was een half jaar uit de roulatie door een knieblessure. Dit waren zijn eerste 45 minuten van dit seizoen”, vertelt Vazel.

Beenbreuk

Vijf minuten voor tijd ging het plots helemaal mis voor een speler van Alteveer. ,,Na een duel brak een speler van Alteveer zijn kuit- en scheenbeen. Het zag er vreselijk uit en de speler schreeuwde het uit van de pijn”, vertelt Vazel. ,,Voetbal is dan ook even bijzaak. Ik wil namens DWZ Pascal Hilgenga heel veel sterkte en beterschap wensen met zijn herstel.”