Afbeelding

Punt voor DWZ in Woldendorp: 2-2

ZUIDWENDING - DWZ heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen WEO. In Woldendorp werd het 2-2.

DWZ begon slecht aan het duel, met veel balverlies en verkeerde keuzes. De 1-0 na negen minuten was daar een logisch gevolg van. ,,Na 20 minuten begonnen we beter te voetballen. We leden minder balverlies, waren balvaster en hadden grote delen van het duel lang balbezit”, zeg DWZ-trainer Jans Vazel. De gelijkmaker kon niet uitblijven en viel in minuut 22, Jeffrey Peters gaf voor en Martin Muurman verlengde de bal op Firat Yilmaz, die het leer in de bovenhoek schoot. Niet veel later kreeg DWZ een grote kans op de 1-2. Haradin Kelmendi faalde oog in oog met de WEO-keeper. ,,Hij kon hem beter afleggen op Martin Muurman, die naast hem stond”, vindt Vazel.

Verkeerde keuzes

Ondanks deze misser bleef DWZ goed voetballen. ,,Maar steeds in de eindfase werden er verkeerde keuzes gemaakt”, zegt Vazel. Kort na rust was het wel raak. Firat Yilmaz nam een afvallende bal ineens op de pantoffel en joeg het leer vanaf 20 meter in de verre hoek: 1-2. DWZ kreeg vervolgens een groot aantal kansen om het duel in het slot te gooien. Deze mogelijkheden waren echter niet besteed aan Kelmendi, Muurman, Henri Hut en Dionis Berisha. Daarnaast werd DWZ een strafschop onthouden. ,,De verder goed leidende scheidsrechter zei dat Martin niet geraakt zou zijn, maar de noppen stonden in zijn been”, aldus Vazel.

Late gelijkmaker

De missers kwamen DWZ uiteindelijk duur te staan: in de 89e minuut werd het 2-2. Vazel: ,,Na een vrije trap vanaf de zijkant ging de bal er via een scrimmage in.” Even later ontsnapte DWZ aan de 3-2. ,,Emre Akcora sprong voor een schot en voorkwam daarmee een goal.”
,,Na een slecht begin hebben we het goed opgepakt en bij vlagen goed gespeeld”, kijkt Vazel terug. ,,We moeten alleen zakelijker zijn en betere keuzes voorin maken. Ik ben ook teleurgesteld, want er zat veel meer in. Aan de andere kant: na de 2-2 ben ik wel blij met een punt, want je kan de wedstrijd in 3 minuten nog uit handen geven.”