Afbeelding

DWZ wint na ijzersterke tweede helft met 6-1 van Kwiek

ZUIDWENDING - DWZ heeft zondag een ruime zege geboekt op Kwiek: 6-1. Halverwege stond het nog 2-0.

,,In de wedstrijdbespreking gaven diverse spelers aan dat we scherper aan de wedstrijden moeten gaan beginnen. In de eerste wedstrijd gaf Kwiek veel ruimte weg achter de verdediging. Daarom hadden we afgesproken om als we in balbezit kwamen de bal direct diep te spelen”, vertelt DWZ-trainer Jans Vazel over de strijdwijze van zijn ploeg.

‘Lekker dat de eerste ballen meteen raak zijn’

Al na drie minuten was het raak. Na een balverovering speelde Martin Muurman de bal direct diep op Jeffrey Peters. Die sneed met zijn snelheid naar binnen en klopte de keeper in de korte hoek. Twee minuten later was het 2-0. Opnieuw gaf Muurman de bal na een balverovering aan een van de voorwaartsen mee. Dat was in dit geval Elkuran Kryeziu. ,,Hij draaide bij zijn man weg en gaf een geweldige pass op Jeffrey Peters, die oog in oog met de keeper niet faalde”, vertelt Vazel. ,,En ook wel een keer lekker dat de eerste ballen meteen raak zijn.”

Aansluitingstreffer

Kwiek kreeg in het vervolg van het eerste bedrijf twee grote kansen, maar beide inzetten werden gepakt door keeper Brandon Kroon. Na de rust viel de 2-1 alsnog. Vazel: ,,De goed leidende leidsman zag een overtreding op Dionis Berisha over het hoofd. Een speler van Kwiek liet vervolgens een geweldig afstandsschot los, die in eerste instantie nog werd gekeerd door Brandon maar in de rebound werd hij alsnog verslagen.”

Galavoorstelling

Ns de 2-1 werd het volgens Vazel een ‘galavoorstelling’. ,,Het beste DWZ in anderhalf jaar tijd”, zegt de oefenmeester zelfs. ,,Veel loopacties zonder bal, spelen en doorbewegen, elkaar wat gunnen, juiste keuze maken, een verdediging die niks meer weg gaf en heel veel plezier in het veld. Een genot ook naar te kijken.”

Nog vier treffers

Het goede spel leverde DWZ nog vier treffers op. Dionis Berisha maakte er in de 57e minuut uit een vrije bal 3-1 van. Martin Muurman tekende even later voor de 4-1. ,,Dat was het hoogtepunt van de wedstrijd”, zegt Vazel. ,,Na een aanval over diverse schijven was het Bilal Jeiari die de bal laag voorgaf. Elkuran stapte geweldig over de bal heen en Martin Muurman schoot binnen. Echt een geweldige aanval.”

Strafschop

Drie minuten later werd de pijlsnelle Jeffrey Peters die diepte ingestuurd. Hij bewaarde het overzicht en gaf de bal breed op Firat Yilmaz, die koel afrondde. Vanaf de stip bepaalde Jeffrey Peters de eindstand op 6-1. De strafschop werd gegeven na een overtreding op de goed spelende Elkuran Kryeziu.

‘Echt een goed team’

DWZ-trainer Jans Vazel genoot van het optreden van zijn ploeg, met name in de laatste 35 minuten. ,,Er stond echt een team dat plezier uitstraalde. En heb het al vaker gezegd: we hebben echt een goed team als iedereen zijn taken uitvoerd zoals de tweede helft. Nu is het de taak om deze lijn door te trekken.”