Met een sliding is Farmsumer Bayram Bijholt DWZ-aanvoerder Dionis Berisha te snel af.

DWZ geeft wedstrijd voor rust weg

ZUIDWENDING - DWZ heeft zondag op bezoek bij Farmsum met 4-3 verloren. Halverwege stond het al 3-0.

,,Farmsum was in de eerste helft op alle fronten beter”, treurt DWZ-trainer Jans Vazel. ,,Wij hadden te weinig diepgang, waren laconiek, en niet balvast.” Vazel steekt ook de hand in eigen boezem: ,,Wellicht was het een verkeerde keuze vanuit mijn kant om 3-4-3 te gaan spelen.”

Verkeerde keuze

Farmsum liet in de openingsfase twee grote kansen liggen. ,,Dan denk je dat de ploeg wakker is geschud, maar niks was minder waar”, zegt Vazel. Het leidde tot een 2-0 tussenstand na een half uur spelen. Vazel besloot op dat moment over te stappen naar een 4-3-3-systeem. ,,We kwamen wat beter in het spel, wat resulteerde in drie 100 procent kansen.” Die werden echter niet benut. Op slag van rust werd het ook nog 3-0. ,,We maakten een verkeerde keuze op de middenlijn. De spits van Farsmum liep alleen op doelman Brandon Kroon af, die niet kon voorkomen dat de bal in de rebound tegen de touwen werd geschoten.”

Ene na de andere aanval

Waar het spel van DWZ zich in de eerste helft kenmerkte door een gebrek aan strijd en inzet, liet de ploeg zich na rust van een veel betere kant zien. ,,Er was strijd, beleving, we waren balvast, tweede ballen werden gewonnen en het spel werd goed verplaatst”, aldus Vazel. DWZ legde na rust de ene na de andere aanval op de mat. Kort na rust leidde dat tot de 3-1. Jeffrey Peters snelde langs zijn mannetje en legde de bal terug op Martin Muurman, die goed binnenschoot. In het vervolg lieten Peters en Dionis Berisha kansen op de 3-2 liggen.

Blauwe plekken

Ondertussen was Vazel niet erg te spreken over het optreden van Farmsum. ,,Ze schopten in deze periode op alles wat los en vast zat. Jeffrey Peters werd diverse malen grof onderuit gehaald, Serhat Yilmaz werd nagetrapt en Dionis Berisha zit onder de blauwe plekken. De scheidsrechter trad hier niet tegenop.”

Dubieuze vrije trap

Een kwartier voor tijd viel de 3-2 alsnog. De snelle Jeffrey Peters zette voor en een verdediger van Farmsum werkte de bal in eigen helft. Kort voor tijd werd het zelfs 3-3. Peters draaide weg bij zijn tegenstander en schoot het leer in de bovenhoek.
Toch ging het mis. Vazel wijst daarbij naar de scheidsrechter. ,,Rond onze zestien gaf de arbiter een onbegrijpelijke vrije trap aan Farmsum. Deze bal werd voorgegeven, Henri Hut kreeg een duw en vloog tegen onze keeper aan. De bal werd daarna ingekopt.” Tot grote onbegrip van DWZ werd deze treffer goedgekeurd. ,,Henri heeft van alles gekneusd en moest zelfs naar het ziekenhuis. En onze keeper heeft er gekneusde ribben aan overgehouden”, merkt Vazel op.

,,Toch ben ik wel trots op de manier waarop we na een grote achterstand terug wisten te komen in de wedstrijd. En we hebben heus niet alleen door de leidsman verloren, want zoals aangegeven was het vanaf ons kant in de eerste helft veel te matig.”