Afbeelding

DWZ heeft tegen Wedde periode voor het grijpen

ZUIDWENDING - DWZ kan donderdag beslag leggen op een periodetitel. Daarvoor moet de ploeg met twee goals verschil winnen van Wedde.

DWZ heeft de periodetitel voor het grijpen doordat het vorige week het inhaalduel tegen Kloosterburen met 4-1 wist te winnen. ,,In de eerste helft hadden we 90 procent balbezit, maar in de eindfase was het steeds niet goed genoeg”, vertelt trainer Jans Vazel. ,,We hielden het speelveld niet breed en er waren rondom de 16 te weinig diepteloopacties om een speler vrij te zetten voor de goal.”

‘Veel drive’

Het was dan ook Kloosterburen dat op 0-1 kwam. Na een spaarzame uitbraak van de Noord-Groningers ging de bal op de stip en nam Kloosterburen de leiding. DWZ raakte niet van de leg. ,,We speelden met veel drive. Ik zag echt een team dat wilde winnen. Bij omschakeling wilden we direct de bal weer veroveren en in balbezit waren we geduldig en het baltempo lag hoog.”

Kansen op de 1-1 werden voor de rust echter stuk voor stuk gemist. Na rust was het wel meteen raak. Serhal Yilmaz zette met een geweldige pass Silvano Perdok alleen voor die keeper en die maakte het bewaak af. In de 57e minuut viel de 2-1. Henri Hut benutte een strafschop, gegeven nadat Bilal Jeiari werd gevloerd.

Prachtig aanval

Na de 2-1 had DWZ even een mindere fase en kreeg Kloosterburen twee grote kansen, maar de gelijkmaker bleef uit. Tien minuten voor tijd gooide DWZ het duel in het slat. Jeiari bediende Jeffrey Peters en hij liet de keeper in de verre hoek kansloos. Een paar minuten later rondde Dionis Berisha een prachtige aanval met kort combinatiespel af: 4-1

,,Dit betekent dat we komende donderdag met twee goals moeten winnen van Wedde. Dan hebben we de tweede periode gewonnen. Bij winst van Wedde gaan zijn er met de periode vandoor”, vertelt Vazel. Bij elk ander resultaat is Bellingwolde de lachende derde.