Afbeelding

Duel DWZ gestaakt

Sport

ZUIDWENDING - De wedstrijd tussen DWZ en Woltersum heeft zondag slechts 41 minuten geduurd.

De scheidsrechter maakte ‘wegens wanordelijkheden’ vroegtijdig een einde aan de wedstrijd. Volgens DWZ-trainer Jans Vazel viel het allemaal enorm mee en was er tot de 41e minuut zelfs sprake van een ‘supersportieve’ wedstrijd.

Rode kaart na duw

Vazel legt uit wat er aan de hand was. ,,De keeper van Woltersum wilde het spel snel weer hervatten, waardoor de bal hard op de rug van een DWZ-speler kwam. Die was een beetje gefrustreerd en gaf de keeper een duw. De scheidsrechter trok meteen rood. Het kon ook met geel afgedaan worden. De trainer van Woltersum, en tevens ook scheidsrechter, snapte hier ook niks van. Na de rode kaart kibbelden de speler van DWZ en de keeper van Woltersum nog even na en besloot de scheidsrechter de wedstrijd definitief te staken. Op een heel fatsoenlijke manier vraagt mijn aanvoerder ‘hoe nu verder?’ waarop er een gele kaart volgt.”

Beide trainers vroegen de scheidsrechter om na een rustperiode door te spelen, maar daar had de arbiter geen trek in. DWZ stond op dat moment overigens met 1-0 voor, door een treffer van Haradin Kelmendi.