Afbeelding

Vierdeklassers Bareveld, Wildervank en Pekelder Boys verliezen

Algemeen

WILDERVANK - De vierdeklassers Pekelders Boys, Bareveld en Wildervank hebben afgelopen weekend stuk voor stuk verloren.  


Wildervank ging zaterdag verrassend onderuit op bezoek bij Mussel. Vorig seizoen was Mussel met afstand de zwakste schakel in de vierde klasse D en pakte maar één punt. Doordat de competitie vanwege corona niet werd uitgespeeld, mocht Mussel zich weer in de vierde klasse melden. Wildervank won vorig seizoen tweemaal ruim van Mussel, maar liep ditmaal achter de feiten aan. Pas bij een 5-0 achterstand wist Wildervank tot scoren te komen. Dat deed het ook meteen tweemaal, maar de treffers van Joury Vondeling en Nick Siebring kwamen te laat.

Zondag

Ook de zondag-vierdeklassers gingen onderuit. Zo boog Bareveld op eigen veld het hoofd voor Gieterveen. Het werd 2-4. Het was een zure nederlaag voor de thuisploeg, want Bareveld kwam prima voor de dag. De thuisploeg sprong echter wel erg slordig met de kansen om. Er moest uiteindelijk een strafschop aan te pas komen om Bareveld aan een treffer te helpen. De benutte penalty van Chris Bijl betekende overigens de 1-1, want nota bene oud-Bareveld-speler Afrin Wessels had de bezoekers daarvoor op voorsprong gezet. 

Ook na de rake strafschop bleef Bareveld riante kansen missen. Dat de thuisploeg niet met een riante voorsprong op zak aan de thee zat, mocht het zichzelf aanrekenen. Het missen van de vele kansen kwam Bareveld uiteindelijk duur te staan. Na rust toonde Gieterveen zich namelijk wel effectief en liep uit naar een 1-3 voorsprong. Op aangeven van Michandro Mercera zorgde Bart Weishaupt nog wel voor de aansluitingstreffer, maar verder kwam de thuisploeg niet. Gieterveen maakte er vlak voor tijd nog 2-4 van. Glenn Mulder haalde het einde overigens niet. Hij kon met een rode kaart op zak inrukken. 

Kluts kwijt

Pekelder Boys was het seizoen met een overwinning begonnen, maar ging zondag in eigen huis met 3-4 onderuit tegen Eext. De bezoekers openden de score, maar lieten een ultieme kans op de 0-2 liggen: een toegekende strafschop werd gemist. Even later lag de bal in het andere strafschopgebied op de stip en namens de Pekelders faalde Willem Lammerts niet vanaf elf meter. 

De boys konden tot dat moment prima meekomen met Eext, dat op de eerste speeldag gehakt had gemaakt van Bareveld. Na de rode kaart voor Willem Lammerts wegens natrappen was de thuisploeg even de kluts kwijt en Eext liep uit naar een 1-4 tussenstand. In de tweede helft knokte Pekelder Boys zich terug in de wedstrijd. Door treffers van Ricardo Vonk en Leon Wolthuis kwam de thuisploeg knap terug tot 3-4. De gelijkmaker hing in de lucht, maar wilde niet vallen. Pekelder Boys toonde veerkracht, maar hield daar dus geen punten aan over.