Veendam 1894 hield zaterdag tegen Damacota de punten in eigen huis. Foto: Bert Woltjes.

Veendam 1894 boekt tegen Damacota derde zege op rij

Algemeen

VEENDAM - De zaterdagvoetballers van Veendam 1894 zijn uitstekend aan het seizoen begonnen. Zaterdag werd tegen Damacota ook de derde wedstrijd van dit nog prille seizoen in winst omgezet: 2-1.

De derby tegen het Pekelder Damacota was in maart de laatste competitiewedstrijd van beide ploegen, voordat corona een einde maakte aan het voetbalseizoen. De Pekelders namen die middag de punten mee naar huis. Damacota won met 1-3.

Een van de doelpuntenmakers toen was Niels Roelfsema. Afgelopen zaterdag scoorde hij weer. Roelfsema opende in de tiende minuut de score. Heel lang konden de bezoekers uit Nieuwe Pekela niet van deze voorsprong genieten, want vijf minuten later trok Serhat Yilmaz de stand gelijk.

De 1-1 stond vervolgens bijna een uur op het scorebord, maar in de absolute slotfase trok de thuisploeg de zege toch nog naar zich toe. Veertigplusser Harrie Hulsing was de gevierde man. Met zijn 134e competitietreffer hielp hij de Veendammers aan een 2-1 zege.