Afbeelding

Winkel van Schenkel in Veendam heeft nagenoeg alles

Algemeen

VEENDAM - Van een fietsslot tot een grasmaaier: Luuk Schenkel van de Winkel van Schenkel aan De Brink in Veendam heeft nagenoeg alles in zijn zaak. De unieke blikverzameling van de uit Alteveer afkomstige Schenkel trekt zelfs klanten uit het hele land.


Dinsdag was het precies twee jaar geleden dat Schenkel zijn Winkel van Sinkel opende. ,,Dat werd dus Winkel van Schenkel. Dat vond ik wel toepasselijk”, lacht de ondernemer, die in de jaren daarvoor ook al in de handel zat en veel op markten te vinden was. Ook organiseert hij zelf markten, zoals in zijn geliefde Alteveer, en veilingen bij ‘zijn’ vv Alteveer. Na de nodige gezondheidsproblemen besloot Schenkel twee jaar geleden zijn eigen winkel te openen. Het werd een groot succes.

Zelden of nooit met lege handen

Het aanbod in de Winkel van Schenkel is zo groot, dat een klant zelden of nooit met lege handen naar huis gaat. ,,Eigenlijk heb ik alles wel”, zegt Luuk Schenkel dan ook. Het zijn niet alleen inwoners van Veendam en omgeving die de winkel weten te vinden en waarderen. ,,Klanten komen uit het hele land, ook bijvoorbeeld uit Amsterdam”, zegt Schenkel. Die plaats noemt hij bewust, want de handelaar houdt van Amsterdam. Van de mentaliteit en misschien nog wel meer van de gezelligheid en de humor. Die sfeer hangt ook in de winkel. 

Rond de feestdagen is het extra gezellig: dat wordt de winkel steevast in stijl aangekleed. Eind dit jaar zal de winkel dus weer in kerstsfeer gehuld zijn. Klanten waarderen dat. ,,Het is supergezellig en ze hebben altijd tijd voor een praatje”, is een van de vele positieve reacties. 

Blikken

Mensen komen uiteraard niet alleen voor de gezelligheid vanuit het hele land naar Veendam. De Winkel van Schenkel onderscheidt zich met diverse bijzondere zaken, zoals oude winkelblikken en bewaarblikken. Al bijna een halve eeuw lang verzamelt Schenkel deze blikken. ,,En als mensen ouder worden en noodgedwongen kleiner gaan wonen, krijgen wij ook altijd veel zaken binnen”, vertelt Schenkel. En dat zijn uiteraard niet alleen blikken. Het resultaat is een winkel met een zeer uiteenlopend assortiment. ,,Het is een leuke snuffelwinkel met voor elk wat wils”, reageert een van de klanten dan ook. 

Luuk Schenkel had het tweejarig bestaan graag willen vieren, bijvoorbeeld met live-muziek in de zaak. ,,In verband met de corona-maatregelen zit dat er helaas niet in”, beseft de 60-jarige. ,,Ik moet nog zeven jaar door tot mijn pensioen, maar ben niet van plan om dan ook te stoppen. Stilzitten is niks voor mij.”


Zie voor meer informatie over de Winkel van Schenkel de Facebookpagina LuukMannieSchenkel.