Afbeelding

Vervolg ‘De Langeleegte huilt’ verschijnt deze maand

Algemeen

VEENDAM - Het tweede deel van het voetbalboek De Langeleegte huilt, waar het eens weer zal lachen... over de verdwenen profclub SC Veendam zal deze maand verschijnen.


Het is deze maand alweer acht jaar geleden dat SC Veendam zijn laatste wedstrijd speelde. Op 15 maart 2013, op een gure vrijdagavond, werd Top Oss dankzij goals van Overtoom en Opoku met 2-1 verslagen. Kort daarop volgde het definitieve faillissement.

Rijke inspiratiebron 

Inmiddels verschenen diverse boeken over de verdwenen cultclub, aangevend dat de teloorgang van deze profclub heel veel mensen nog steeds na aan het hart gaat. Het is in die zin een rijke inspiratiebron voor verhalenvertellers en schrijvers. Want bijna zestig jaar betaald voetbal in de Parkstad staat garant voor oneindig veel verhalen.

Ondergangsverhaal 

Supporter en schrijver Klaas Fleurke neemt de lezer in het tweede deel van De Langeleegte huilt mee langs diverse hoogte- en dieptepunten in de historie van voetbalclub Veendam, waarbij vooral het ondergangsverhaal een nadere beschouwing krijgt. Vele vragen die in het eerste deel onbeantwoord bleven, worden in dit boek wél beantwoord. Het rondje langs de verschillende velden in de organisatie van voormalig betaald voetbalclub Veendam en zelfs daarbuiten levert verrassende verhalen en nieuwe inzichten op.

Leo Beenhakker

Drie jaar geleden overhandigde Fleurke het eerste exemplaar van De Langeleegte huilt aan voormalig Veendam-trainer Leo Beenhakker. Gezien alle corona-ontwikkelingen vindt er dit keer een alternatieve boekpresentatie plaats. Maandag 22 maart zal de auteur per bakkersfiets een omgekeerde drive-thru maken langs de Veendammer hoofdrolspelers die in het boek uitgebreid geportretteerd zijn. Hij biedt ze een eerste exemplaar van het boek aan, buiten op anderhalve meter.Betrokkenen die niet in Veendam woonachtig zijn, worden door de schrijver met de auto bezocht of krijgen het boek per post thuisbezorgd. Ook wil de Veendammer schrijver de boekhandels in deze moeilijke tijden een hart onder de riem steken en ze als steuntje in de rug een exemplaar aanbieden.

Meer informatie over het boek is te vinden op www.klaasfleurke.nl