Het slaan van de eerste paal werd op de bouwlocatie gevierd door Geert Hulshof (links) namens het bouwbedrijf en Lamberth Ackermann van MakelaarNU. Foto: Bert Woltjes.
Het slaan van de eerste paal werd op de bouwlocatie gevierd door Geert Hulshof (links) namens het bouwbedrijf en Lamberth Ackermann van MakelaarNU. Foto: Bert Woltjes.

Eerste paal geslagen voor nieuw appartementencomplex in Veendam

Algemeen

VEENDAM - Op de hoek van de Jakob Bruggemalaan met het Beneden Oosterdiep in Veendam is vrijdag de eerste paal geslagen voor een nieuw appartementencomplex.

Op deze locatie brandde tijdens de jaarwisseling van 2019-2020 een leegstaande winkel met woning af. Nu worden op deze plek zeventien nieuwe appartementen gerealiseerd. Bouwbedrijf Hofstra Hulshof uit Nieuw-Buinen tekent voor de bouw. 

Energiezuinig

De appartementen zijn voorzien van een woonkamer, balkon of loggia, keuken, badkamer, twee slaapkamers en een bijkeuken. Op de begane grond is er voor elk appartement een eigen parkeerplaats en een berging. Vanzelfsprekend is er een lift aanwezig en is het complex energiezuinig. De appartementen worden gerealiseerd voor een koopsom vanaf 225.000 euro. Het merendeel is verkocht, maar er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. ,,Wat dit complex mede zeer interessant maakt, zijn de voorzieningen op loopafstand. Alle essentiële winkels zijn te vinden in het naastgelegen winkelcentrum Autorama”, zegt Peggy Kral namens MakelaarNU.

Verzetsstrijder

Het appartementencomplex zal de naam Jakob Bruggema gaan dragen. De op 30 juni 1909 in Veendam geboren Jakob Bruggema was een verzetsstrijder en oorlogsslachtoffer. Van beroep was hij architect. Tijdens de Tweede Wereldoorlog was hij actief in het verzet en betrokken bij de illegale pers. In Zuidbroek maakte hij het illegale blad Doorgeven. Ook was hij actief bij Trouw. Verder was hij commandant van de Ordedienst in district VII. Hij verleende hulp aan joden en was actief bij de Landelijke Onderduikorganisatie Veenkoloniën. Op 29 september 1944 werd hij door de Duitsers gearresteerd in de boshut in het Drentse Anloo. Op 35-jarige leeftijd werd hij in Westerbork gefusilleerd. Op 2 november 1945 is hij herbegraven op begraafplaats Het Esserveld in Groningen.