Wethouder De Jong wordt door Hanita Beumkes rondgeleid in het MAC in Muntendam. Op de voorgrond djembégroep Mustafa.
Wethouder De Jong wordt door Hanita Beumkes rondgeleid in het MAC in Muntendam. Op de voorgrond djembégroep Mustafa.

MAC in Muntendam viert het eerste lustrum

Algemeen

MUNTENDAM - In Muntendam is woensdagmiddag een feestje gevierd: het Maatschappelijk Activiteiten Centrum (MAC) bestaat vijf jaar. 


Er waren genodigden, vrijwilligers en inwoners. Er waren lekkere hapjes, van Afghaanse bolani en manto tot een Hollandse bitterbal en popcorn. Om het feestje compleet te maken was ook de djembégroep Mustafa uitgenodigd.

Begrip in de regio

In de afgelopen vijf jaar is het MAC uitgegroeid tot een begrip in de regio, zo memoreerde ook coördinator Hanita Beumkes. Mensen kunnen er voor steeds meer diensten terecht, van het ruilen van kleding en speelgoed tot gratis boekenuitleen, het taalhuis, koffie-ochtenden, het juridisch inloopspreekuur en contact met de sociale teams. En nog steeds ontwikkelt het MAC zich door.

Beumkes blikte ook even terug op vijf jaar geleden. ,,Het is mooier geworden dan we hadden gedroomd, ook dankzij heel veel vrijwilligers. Het is geweldig wat we nu hebben.” Naast al die vrijwilligers zijn er twee beroepskrachten: Beumkes en Corien Koetje.

Stevige behoefte

Ook wethouder David de Jong was present. ,,Hier valt wel wat te vieren. Hier gebeurt ongelooflijk veel, dit voorziet in een stevige behoefte, want je kunt hier voor heel veel terecht, tot een culturele moestuin aan toe’’, aldus de wethouder.

Namens de overkoepelende organisatie Kwartier Zorg & Welzijn in Hoogezand sprak directeur Adriana Jaarsma eveneens lovende worden. ,,Na vallen en opstaan is er nu heel veel moois neergezet aan activiteiten. We moeten met elkaar blijven kijken wat we voor de inwoners kunnen betekenen. En, en daar kijk ik ook de wethouder even aan, wat zou het mooi zijn als we dit verder zouden kunnen uitbreiden in heel Midden-Groningen.”