Afbeelding

Noordster verliest van concurrent; Veendam 1894 wint weer

Sport

PEKELA/VEENDAM - De Pekelder eersteklasser Noordster heeft zondag een hele dure nederlaag geleden tegen concurrent FVC. Tweedeklasser Veendam 1894 deed wel goede zaken en rekende af met Helpman.


Noordster moest winnen van FVC om de aansluiting met de andere staartploegen in de eerste klasse F te behouden. Noordster wist wat de opdracht was, trok ten aanval en kreeg een aantal prima mogelijkheden. De bal wilde er echter maar niet in. Op dergelijke momenten treedt een oude voetbalwet in werking: als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. Dat gebeurde, want FVC wist voor rust twee keer te scoren. In de tweede helft zorgde Romano Bruintjes voor de aansluitingstreffer, maar meteen daarna viel de 1-3 en was Noordster verslagen.

Veendam 1894

Net als Noordster kende ook Veendam een stroeve start van het seizoen, maar de tweedeklasser is de weg omhoog ingeslagen. Na de zege op Gruno werd er afgelopen weekend gewonnen van Helpman. Op het kunstgras van Sportpark Esserberg was Veendam met 1-2 te sterk. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder en gevaarlijke momenten deden zich dan ook voor beide doelen voor. Zo belandde een vrije bal van Veendam op de kruising en ging een kopbal van een speler van Helpman rakelings naast. Uiteindelijk wist in het eerste bedrijf alleen Veendam een van zijn mogelijkheden te benutten. Na een fraaie aanval, inclusief hakje, werd de bal vanaf links voorgetrokken en bij de tweede paal binnengewerkt. Na rust trok Helpman de stand gelijk, maar na een rake volley vanuit een voorzet vanaf de rechterflank nam Veendam andermaal de leiding. In het vervolg drong Helpman aan en stond Veendam zo nu en dan behoorlijk onder druk. Gescoord werd er echter niet meer en dus gingen de punten mee naar de Parkstad.