Beeld uit de wedstrijd tussen Havenbuurt United en FC Knudde.
Beeld uit de wedstrijd tussen Havenbuurt United en FC Knudde.

Winkler Prins Indoorsoccer ook voor oudste leerlingen van start gegaan

Sport

VEENDAM - Ook voor de oudere leerlingen (van 14 tot en met 16 jaar) is de Winkler Prins Indoorsoccer-competitie van start gegaan. Vrijdag werden de eerste wedstrijden gespeeld in de Parkstadhal in Veendam.


De eerste wedstrijd ging tussen WP PRO en FC Kaasvet. Voor het eerst doet een compleet team van het praktijkonderwijs mee in de competitie. Dat laat zien dat leerlingen uit alle deelscholen van de Winkler Prins deelnemen aan de zaalvoetbalcompetitie. De spelers van WP PRO waren erg enthousiast, maar FC Kaasvet was een aantal klassen beter en won met 1-14. W. Bruinewoud was met vier doelpunten de man van de wedstrijd. Voor WP PRO wist M. Klok de eer te redden door het enige doelpunt te maken.

FC Knudde

Havenbuurt United mocht aantreden tegen FC Knudde. Havenbuurt United won in de herfstvakantie nog het zaalvoetbaltoernooi van de Commissie voor de Schoolsport. Ondanks prima weerstand van FC Knudde startte Havenbuurt United de competitie met een 3-1 zege. E. Kaya was tweemaal trefzeker. Vervelend aan deze wedstrijd was dat J. Ould-Hamou het niet eens was met een beslissing van de scheidsrechter en zich niet kon inhouden. Hij riep iets naar de scheidsrechter wat niet door de beugel kan en werd vervolgens van het veld gestuurd.

Ingespeeld

Black Air Force Energy nam het op tegen FC Mustafa. De spelers van Black Air waren duidelijk beter op elkaar ingespeeld en wisten de wedstrijd met maar liefst 12-1 te winnen. S. Rosa was vier keer trefzeker. Voor FC Mustafa wist één van de deelnemende meiden te scoren, namelijk C. Bouwhuis.

Omhaal

Zware Van Nelle FC begon tegen FC Bob met een speler minder, aangezien iemand te laat was. Ondanks een mannetje meer, kon FC Bob hier niet snel van profiteren. De handige W. van der Veen wist de voetballers van FC Bob aardig bezig te houden. Toch kwam Fc Bob op voorsprong en won uiteindelijk met 2-5. Goaltjesdief D. de Jonge maakte drie doelpunten, waaronder een geweldige omhaal. FC Bob is, onder een andere naam, al een aantal jaren actief binnen Winkler Prins Indoorsoccer en heeft in eerdere seizoenen al meerdere keren successen behaald.

FC BattieBoys, het enige team uit de oudste competitie dat niet speelde door het oneven aantal teams, komt op 3 december in actie.