Afbeelding

Nipte nederlaag handbaldames Aeolus in Borger

WILDERVANK - De handbalsters Aeolus hebben zondag een nipte nederlaag gelegen tegen Borger. Het duel tussen de nummers één en twee van de ranglijst eindigde in 27-26.

Beide ploegen schoten niet alleen uit de startblokken, maar ook met scherp. Bij de thuisploeg kwam het gevaar grotendeels vanaf de linkerflank, terwijl de gasten uit Wildervank regelmatig succesvol waren vanaf opbouw en cirkel. Extra zuur was het feit dat ook dit treffen zonder publiek gespeeld moest worden. Gezien de acties die met enige regelmaat aan beide kanten vielen te bewonderen, had deze wedstrijd een schare meelevende supporters op de tribunes beslist verdiend.

Aanvallend liep het prima, maar defensief haperde het bij Aeolus regelmatig. Lopende spelers zonder bal werden in de dekking te vaak uit het oog verloren en dat had tot gevolg dat het initiatief in het eerste half uur grotendeels bij de thuisformatie lag. Borger sloeg na tien minuten een klein gaatje van twee treffers (7-5) en wist dat vlak voor het rustsignaal nog iets groter te maken (18-15).

In de tweede helft hadden zowel Aeolus als Borger hun defensie een stuk beter voor elkaar. Er werden aanzienlijk minder treffers gemaakt maar als kijkspel bleef het een spektakelstuk.

De thuisploeg wist die verbetering ook om te zetten in de aanval. Via 22-17 dacht de Drentse formatie bij 24-17 in de 42e minuut het pleit definitief beslecht te hebben. Maar een uiterst veerkrachtig Aeolus bleek nog over een enorme wilskracht en dito wedstrijdmentaliteit te beschikken. Wat volgde was een spectaculaire comeback van de gasten.

Na een tactische omzetting in offensief opzicht en vertrouwende op het beulswerk in de dekking, wist men de thuisploeg tien minuten lang van scoren af te houden. Binnen diezelfde periode was de Wildervankster formatie zelf vijf keer succesvol en plotseling was het bij 24-22 in de 50e minuut weer een wedstrijd. Bij Aeolus beet men zich nu vast in die laatste tien minuten en zo was daar, twee minuten voor het einde, de aansluiting bij 26-25. Borger zag kans om de marge weer naar twee te krijgen en dat was voor de strijdende gasten net teveel om in die laatste minuut nog langszij te komen. Die scoorden via de uitblinkende Chantal Kampijon (zij haalde een zeldzaam rendement van 100 procent uit acht doelpogingen) nog wel een keer, maar er restte te weinig tijd om een verdiend gelijkspel nog uit het vuur te slepen.

Bij Aeolus kwamen de treffers op naam van Chantal Kampijon (8x), Daniëlla Zuidema (7x), Elsa Brouwer (6x), Hedy Oostenbrink en Irene Mik (ieder 2x), en Kimberley van der Laan (1x).