Afbeelding

Dikke nederlaag Veendam; puntje voor Wildervank

Algemeen

VEENDAM/WILDERVANK - Wildervank heeft zaterdag een puntje overgehouden aan de thuiswedstrijd tegen SVBO. Een dag later ging Veendam 1894 fors onderuit.


Wildervank heeft dit kalenderjaar pas één keer gewonnen: alleen hekkensluiter Tiendeveen werd verslagen. De wedstrijden tegen Borger, SJS en DKB leverden de Wildervankers welgeteld nul punten op.

Tegen SVBO kwam Wildervank halverwege het eerste bedrijf op voorsprong, maar tien minuten later stond het weer gelijk. Na een uur spelen kwamen de bezoekers zelfs op voorsprong. Dankzij een benutte rebound na een poging van afstand werd het weer 2-2 en vijf minuten later betekende een raak schot van afstand zelfs een 3-2 voorsprong. Wildervank kon de voorsprong niet vasthouden: na een overtreding ging de bal op de stip en vanaf elf meter werd het 3-3.

Veendam 1894 ging een dag later met 5-0 onderuit tegen WKE ’16. De tweedeklasser toonde zich in de eerste confrontatie gelijkwaardig aan WKE en dus dachten de Veenkolonialen dat er wel wat te halen viel in Emmen. Dat bleek flink tegen te vallen. WKE was veel gretiger, kwam vroeg op voorsprong en daarmee was de toon gezet. Voor Veendam werd het een wedstrijd om snel te vergeten.