Afbeelding

Expositie Marijke Poppema in vanBeresteyn

Algemeen

VEENDAM - In cultuurcentrum vanBeresteyn in Veendam zijn binnenkort abstract-realistische schilderijen van Marijke Poppema te zien.

Marijke Poppema ontdekte in 2016 tijdens een workshop haar talent voor schilderen. In deze periode had ze nog een kantoorbaan, echter door de bijgewoonde workshop kwam een passie in haar naar boven en bracht ze steeds meer tijd door achter haar schildersezel. Een jaar later had Poppema al haar eerste internationale solo-tentoonstelling.

Neonkleuren

Met olieverf en mixed media schildert ze kleurrijke abstract-realistische schilderijen met verschillende onderwerpen zoals portretten en dieren. Felle en neonkleuren vormen de basis, waardoor de schilderijen licht lijken te geven. Haar werken hebben een bepaalde uitstraling van bescheidenheid en rust.

Reizen door Azië en Australië

Na een zelfstudie, besloot Poppema haar kennis te vergroten en studeerde af aan het Amerikaanse Milan Art Institute. Het reizen door Azië en wonen in Australië heeft een enorme inspiratie voor haar gehad. Dieren, mensen, de natuur en reizen is wat haar enorm inspireert.

De expositie wordt donderdag 9 juni om 19.00 uur geopend en is tot 25 november te bekijken tijdens de openingstijden in vanBeresteyn.