Afbeelding

Ex-soldaat met legerhond in Filmhuis Veendam

Algemeen

VEENDAM - In Filmhuis vanBeresteyn in Veendam is maandag 23 mei de film Dog te zien. Dog vertelt het verhaal van ex-soldaat Briggs (Channing Tatum) die de taak krijg om legerhond Lulu naar de begrafenis te brengen van haar overleden baasje.

Channing Tatum speelt niet alleen een voormalig soldaat, die diende in de strijd tegen de Taliban, ook regisseerde hij deze tragikomische roadmovie. Hij wil graag mee op een volgende missie naar Pakistan, alleen mag hij dat niet door een in de oorlog opgelopen hersenletsel. Briggs wordt min of meer zoet gehouden met een ‘andere klus’, die hem misschien een volgende missie kan opleveren.

Briggs moet de gepensioneerde legerhond Lulu naar de begrafenis van haar overleden baasje begeleiden. Geen eenvoudige missie, want ook de verknipte Mechelse herder heeft aan het front een trauma opgelopen. En daardoor is zij, op z’n zachtst gezegd, vrij onhandelbaar...

De film begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 en de theaterkassa (geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur).