Afbeelding

Psychologisch drama in Filmhuis vanBeresteyn

Algemeen

VEENDAM - A Hero, een razend knap psychologisch drama, is maandag te zien in Filmhuis vanBeresteyn in Veendam.

A Hero is geregisseerd door de Iraanse regisseur Asghar Farhadi. Kaligraaf Rahim (Amir Jadidi) zit in de gevangenis. Drie jaar geleden ging zijn zakenpartner ervandoor met geleend geld, Rahim draagt de gevolgen en de schaamte.

Tas vol goudstukken

Wanneer hij twee dagen penitentiair verlof krijgt, wil hij die tijd gebruiken om zijn schuld af te lossen. En dan valt er ineens een godsgeschenk uit de lucht, of zo lijkt het. Een verloren tas vol goudstukken, misschien wel voldoende om zijn schuldeiser Bahram (Mohsen Tanabandeh) te sussen. Hij heeft de laconieke houding van een mazzelaar. Toch speelt uiteindelijk Rahims geweten op: hij geeft het goud terug aan de rechtmatige eigenaar.

Maar zijn goede daad zorgt ervoor dat Rahim tot volksheld gebombardeerd wordt. Een gevaarlijke positie, want wie op een sokkel gehesen wordt, kan daar snel weer af donderen.

Kaarten

A Hero begint om 19.30 uur. Kaarten zijn te koop via www.vanberesteyn.nl, 0598-634566 en de theaterkassa (geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur).