Afbeelding

Trashwalking in Midden-Groningen

Algemeen

MUNTENDAM - In de gemeente Midden-Groningen is vandaag het project Trashwalking, oftewel afvalrapen, van start gegaan.

De aftrap werd verricht door wethouder Patricia Nieland-Kampen. Leerlingen van obs De Achtbaan liepen daarna twee wandelroutes en deden educatieve spelletjes op het plein voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand. Ook was er in het winkelcentrum De Hooge Meeren een puzzeltocht uitgezet voor de deelnemende kinderen met vragen over afval.

Bewegen en zwerfafval rapen 

Trashwalking is een project waarin bewegen en zwerfafval rapen centraal staan. Inwoners kunnen een route lopen en tegelijk zwerfafval opruimen. De gemeente zorgt voor gratis inzamelmateriaal zoals handschoenen, grijpers en afvalzakken. Deelnemers krijgen ook informatie over bezienswaardigheden zoals kunst en monumenten waar ze op de route voorbij komen. Bij de startlocaties (verschillende buurt- en dorpshuizen) worden prikkers en zakken en beschrijvingen van de wandelroutes neergelegd. Na afloop kan men de materialen weer inleveren en is er voor iedere deelnemer een kop koffie of thee.

Extra schone gemeente

Wethouder Patricia Nieland-Kampen: ,,In Midden-Groningen zijn al meer dan 300 vrijwilligers die regelmatig zwerfafval opruimen. Ik vind het mooi hoe deze mensen zich inzetten. Met dit project hopen we nog meer mensen te bereiken. Ik hoop dat we zo samen de gemeente extra schoon kunnen maken en samen veel nieuwe mooie plekken in Midden-Groningen gaan ontdekken.”

Nieuwe wandelroutes

Alle wandelroutes komen op de website van de gemeente Midden-Groningen (www.midden-groningen.nl/trashwalking). Daar staan nu al de twee wandelroutes die leerlingen van De Achtbaan vandaag hebben gelopen. Voor de zomer komen er nog vijf nieuwe routes. De routes blijven beschikbaar zodat inwoners ze op elk gewenst moment kunnen lopen. De gemeente zoekt nog inwoners om mee te denken over nieuwe wandelroutes in Midden-Groningen. Geïnteresseerden kunnen daarvoor contact opnemen met Wilma Kruit, afvalcoach Midden-Groningen, via afvalcoach@midden-groningen.nl.