Het onderscheiden echtpaar uit Wildervank. Foto: Bert Woltjes.
Het onderscheiden echtpaar uit Wildervank. Foto: Bert Woltjes.

Koninklijke hulde voor Jaap en Fenna Pomp

Algemeen

WILDERVANK - Jaap Pomp en Fenna Pomp-de Wit uit Wildervank zijn vorige week benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Burgemeester Berry Link van de gemeente Veendam reikte de Koninklijke onderscheiding uit tijdens een lunchbijeenkomst voor vrijwilligers in het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum in Wildervank.

Aeolus

Het echtpaar Pomp-Dee Wit zet zich al vele jaren belangeloos in voor diverse verenigingen en stichtingen. Zo was Jaap Pomp bijna 20 jaar scheidsrechter en vrijwilliger bij handbalvereniging Aeolus en nam Fenna Pomp diverse ondersteunende werkzaamheden voor haar rekening. Ook waren ze actief voor de Stichting Jumelage.

Restauratie van graven

De bekendste activiteit van het echtpaar is de restauratie van graven rondom het Margaretha Hardenberg Cultuurcentrum. Samen coördineren en begeleiden zij de vrijwilligers, waaronder middelbare scholieren die hun maatschappelijke stage komen lopen.

Goedheiligman

Maar ook in de buurt waar zij wonen zijn ze actief. Burgemeester Berry Link: ,,De speeltuin is jarenlang onderhouden door het echtpaar en ieder jaar komen de kinderen uit de buurt paaseieren zoeken. Verjaardagen van de kinderen in de buurt worden niet vergeten en rond 5 december zorgt het echtpaar ervoor dat bij elke deur de Goedheiligman iets achterlaat met een persoonlijk gedicht. De jarenlange inzet en betrokkenheid voor de maatschappij is de reden dat beiden worden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.”