Afbeelding

Midden-Groningen zet zich in voor gezonde leefstijl jongeren

Algemeen

MUNTENDAM - Een gezonde toekomst begint met een gezonde jeugd. Midden-Groningen wil haar steentje daar graag aan bijdragen. Daarom sluit de gemeente zich aan bij de Jongeren op gezond gewicht-aanpak.

De Jongeren op gezond gewicht-aanpak zet zich in voor een gezonde leefstijl en -omgeving voor jongeren. In samenwerking met meerdere partijen stimuleert de gemeente inwoners om gezondere keuzes te maken. Doel is meer beweging, gezonder eten en voldoende ontspanning voor alle inwoners makkelijker te maken.

Gezondere keuzes 

Wethouder Evert Offereins: ,,De gemeente Midden-Groningen zet zich vanuit het preventieakkoord in voor een gezondere gemeente. De JOGG-aanpak sluit hier goed bij aan omdat het ervoor zorgt dat inwoners makkelijk gezondere keuzes kunnen maken. Samen met betrokken partijen zetten we ons ervoor in om de leefstijl van inwoners te verbeteren en dit komt op een leuke manier samen tijdens de Dag van het Park.”

Sportieve, muzikale en culturele activiteiten

Dit jaarlijks terugkerende evenement wordt zondag in samenwerking met het Kielzog georganiseerd door team Sport en Bewegen van de gemeente Midden-Groningen. Het is een dag voor alle inwoners met allerlei sportieve, muzikale en culturele activiteiten. Het evenement vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur in het Gorechtpark in Hoogezand. Deelname aan alle activiteiten en demonstraties is gratis.